مزایده تابلوهای فرانسوی غارت شده در حراجی لندن

مزایده تابلوهای فرانسوی غارت شده در حراجی لندن
سه تابلو نقاشی سبک «نئوامپرسیونیسم» که در دوران اشغال فرانسه توسط آلمان، توسط سربازان نازی از خانه یک مجموعه‌دار غارت شده بودند، در یک حراجی واقع در لندن به مزایده گذاشته می‌شوند.
يکشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۶
کد خبر :  ۸۷۴۳۱

به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از ایسنا، آثاری از «کامی پیسارو» و «پل سینیاک» که کارشناسان آن‌ها را استثنایی توصیف کرده‌اند، اخیرا به وارثان «گاستون لِوی»؛ تاجر و مجموعه‌دار فرانسوی دهه ۳۰ بازگردانده شده بود.

«لِوی» که در آپارتمانی مملو از کتاب، تابلوهای نقاشی و آثار هنری زندگی می‌کرد موفق شد در جریان جنگ جهانی دوم به همراه همسر و دخترش جان سالم به در ببرد، اما مجموعه هنری او ناپدید شد.

دو تابلو نقاشی از مجموعه آثار او  پس از اتمام جنگ به فرانسه بازگردانده شدند و کمی بعد در موزه «اورسی»‌ پاریس به نمایش گذاشته شدند.

تابلو نقاشی سوم، که از یکی دیگر از خانه‌های «لِوی» واقع در ۱۵۰ کیلومتری پاریس ربوده شده بود، سال‌ها بعد از مجموعه یک دلال آلمانی سردرآورد.

به گفته «‌بوید بومن»؛ مدیر دپارتمان آثار امپرسیونیست و مدرن حراجی ساتبیز، این نخستین‌ باری است که این آثار در یک حراجی به مزایده گذاشته می‌شود.

جواهر این مجموعه آثار، تابلو نقاشی «شبنم، پسرک روستایی که آتش روشن می‌کند» اثر «پیسارو» است که انتظار می‌رود به قیمت ۱۲ میلیون پوند در حراجی روز چهارم فوریه به فروش برسد.

 

اثر «کامی پیسارو»

«‌بومن» این تابلو نقاشی «پیسارو»‌ را به عنوان نمایش قدرتمندی از نور و رنگ توصیف کرد که در زمره برترین نقاشی‌های به سبک «نقطه‌چینی» قرار می‌گیرد.

«نقطه‌چینی» که یکی از شاخه‌های امپرسیونیسم محسوب می‌شود، به عنوان یک تکنیک نقاشی شناخته می‌شود؛ «ژرژ سورا» از مشهورترین افرادی بود که از این تکینک یعنی ایجاد تصویر با استفاده از نقاط رنگی کوچک استفاده می‌کرد.

گفته می‌شود عبارت «نقطه‌چینی» ‌برای منتقدان این سبک و به منظور تحقیر و تمسخر آن ابداع شده است.

 

اثر «پل سینیاک»

 

اثر «پل سینیاک»

دو تابلو دیگر این حراجی  به «پل سینیاک» تعلق دارند که ارزش یکی از آن‌ها بین ۵ الی ۷ میلیون پوند و دیگری حدود ۸۰۰ هزار پوند برآورد شده است.

«سینیاک» از دوستان «‌لِوی» بود. گفته می‌شود «‌لِوی» به‌ این هنرمند برای خلق تابلوهای نقاشی از ۱۰۷ بندر فرانسوی طی ۱۲ ماه کمک کرد.

دولت «آلمان» یکی از تابلوهای نقاشی «سینیاک» را سال گذشته به خانواده «‌لِوی» تحویل داد. مقامات فرانسه نیز تابلوی دیگر «سینیاک» و اثر «کامی پیسارو» را سال ۲۰۱۸ به خانواده این مجموعه‌دار تحویل دادند.

گفته می‌شود سربازان نازی حدود ۱۰۰ هزار اثر هنری را در دوره اشغال فرانسه غارت کرده‌اند که حدود ۶۱ هزار اثر پس از اتمام جنگ بازگردانده شده است. حدود ۲,۱۰۰ اثر تاکنون به صاحبان اصلی خود که هنوز شناسایی نشده‌اند، بازگردانده نشده است.

فرانسه پس از آنکه به بی‌تفاوت بودن درباره بازگرداندن آثار غارت‌شده دوران نازی‌ها متهم شد، سال گذشته یک اداره مختص استرداد و تحقیق درباره آثار هنری غارت شده دوران نازی تاسیس کرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر