به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از فارس، در دوازدهمین دوره حراج تهران از ۶ هنرمند دوران انقلاب و دفاع مقدس و سه هنرمندی که با مضامین مذهبی آثارشان را خلق میکنند، آثاری عرضه خواهد شد که پاسخگوی بخشی از سلیقه و نیاز خریداران آثار هنری خواهد بود.
در این دوره برای نخستین بار اثری از جاسم غضبانپور از عکاسان شناختهشده دوران دفاع مقدس به حراج تهران رسیده است و حسن روحالامین نقاشی که به مضامین عاشورایی و مذهبی علاقهمند است، به همراه ایرج اسکندری از هنرمندان نامآشنای دوران دفاع مقدس نیز برای دومین بار حضورشان را در حراج تهران تجربه خواهند کرد.
از روحالامین هنرمند نقاش و تصویرگر جوانی که در زمینه هنر مقاومت شناخته شده است و مضامین مذهبی و به ویژه عاشورا بخش بسیاری از مضامین آثارش را تشکیل میدهد، نخستین بار دی ماه سال گذشته اثری به حراج تهران رسید که این اثر مربوط به مجموعه «عصیان» این هنرمند بود و با قیمت پایه ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان عرضه شد و در نهایت با بیش از سه برابر قیمت بیشینه روی رقم ۶۵ میلیون تومان چکش خورد.
اکنون در دومین حضور این هنرمند در رویداد حراج تهران، اثر دیگری از مجموعه «عصیان» این هنرمند عرضه خواهد شد. این تابلو از جمله آثار اخیر این هنرمند و مربوط به سال ۹۸ است که با قیمت ۴۰ تا ۶۰ میلیون تومان در دوازدهمین حراج هنر معاصر تهران چکش میخورد و پیش بینی میشود که این اثر نیز با استقبال خریداران روبرو شود و فروش چند برابری را بتواند بار دیگر تجربه کند.
حبیبالله صادقی که نامش با عنوان هنرمند انقلاب ودفاع مقدس پیوند خورده و از جمله بنیانگذاران مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی بوده، از دیگر هنرمندان حاضر در این دوره از حراج تهران است.
صادقی از جمله هنرمندان انقلابی است که از نخستین دوره برگزاری این حراج نامش در فهرست آثار ارایه شده در حراج بود و تاکنون چهار دوره در سالهای ۹۱، ۹۲، ۹۶ و ۹۷ آثارش به فروش رسیده است.
این هنرمند در دوازدهمین دوره حراج تهران نیز با تابلوی تازهای مربوط به سال جاری حضور دارد. این تابلو ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان قیمتگذاری شده است.
از مرتضی گودرزی دیباج که مدتی ریاست مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری را بر عهده داشته هم تاکنون سه اثر در دورههای مختلف این حراج فروخته شده است و این دوره با اثری بدون عنوان از مجموعه آثار تازهاش در سال جاری در این حراج با قیمت پایه ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان چکش حراج خواهد خورد. نخستین حضور او در این حراج با ارائه اثری همراه بود که دو برابر قیمت کمینه به فروش رسید.
«یاران فکه» عنوان تابلو عکسی از جاسم غضبان پور از عکاسان شناخته شده دوران دفاع مقدس است که برای نخستین بار اثری از این عکاس در دوازدهمین دوره این رویداد به حراج گذاشته میشود. این عکس که به صورت تک نسخه و چاپ روی فلز عرضه شده است، به یادگاری از دوران دفاع مقدس میپردازد و ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است و باید منتظر واکنش خریداران نسبت به عرضه آثار منحصر به فرد این عکاس دوران جنگ تحمیلی بود.
غضبانپور که مسئولیت واحد عکس ستاد تبلیغات دوران جنگ را بر عهده داشته است، درباره این عکس گفته است: «بر روی این کره تقریباً همیشه جایی، جنگی وجود دارد اما در این میان روابطی ورای روابط معمول هم شکل میگیرد. دوستیها و برادریهایی غیرمتعارف باقی میماند که نامشان را «یاران» نهادهام. دشمن، دشت را اشغال و مملو از انواع مینها کرده بود. زمانی برای خنثیسازی مینها نیست. برای باز کردن معبر باید مینها را در آغوش گرفت. آنها که در خط مقدم هستند، میروند تا بقیه از روی آنها رد شوند. یارانی که رفتهاند چون شقایقی دشت را سرخ کردهاند و یارانی که هنوز سبزند باید راه را ادامه دهند.»
ایرج اسکندری هنرمند دیگری است که نامش در طیف هنرمندان موسوم به انقلاب و دفاع مقدس شنیده میشود، از این هنرمند تابلویی پنج لتهای و بدون عنوان که با ترکیب مواد روی تخته خلق کرده است، در این دوره عرضه میشود که قیمت پایه آن ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان برآورد شده است.
اسکندری برای نخستین بار حضور در حراج تهران را در دی ماه سال ۹۷ تجربه کرد که اثری از این هنرمند با عنوان «خسرو و شیرین» با قیمت پایه ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان عرضه شد و در نهایت ۴۶ میلیون تومان چکش خورد.
از کاظم چلیپا که یکی از بنیانگذاران مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و از همقطاران هنرمندان انقلاب و دفاع مقدس، در این دوره از حراج یک اثر با عنوان «گفتگوی هزار ساله» چکش خواهد خورد که از جمله آثار اخیر این هنرمند در سال جاری است و ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان قیمتگذاری شده است.
چلیپا نیز چهارمین حضور خود را در این حراج تجربه میکند و پیش از این سه دوره آثارش در این رویداد فروخته شده است.
سعید صادقی که چهارمین حضورش را در حراج تهران تجربه میکند، در دوازدهمین دوره این رویداد، با یک تابلو عکس مربوط به واقعه خرمشهر، نامش در لیست اسامی هنرمندان حاضر در حراج ثبت شده است.
عکسهای دوران جنگ تحمیلی سعید صادقی تاکنون در سه دوره حراج هنر معاصر در سه سال پیاپی در دی ماه سال ۹۵، ۹۶ و ۹۷ عرضه شد که نخستین عکس حراج شده او مربوط به دوران دفاع مقدس و سال ۶۳ بود که با قیمت پایه ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان عرضه شد و روی ۳۴ میلیون تومان چکش خورد، دومین اثر او نیز با عنوان «کربلای ۵» و مربوط به سال ۱۳۶۵ با قیمت پایه ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان با قیمت ۵۵ میلیون تومان فروخته شد و سومین عکس او از دوران جنگ تحمیلی با عنوان «فتح خرمشهر» نیز دی ماه سال گذشته با قیمت پایه ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان عرضه شد و در نهایت روی قیمت ۷۵ میلیون تومان چکش خورد.
اکنون در چهارمین حضور این عکاس دوران انقلاب و دفاع مقدس در حراج تهران، عکسی از او با عنوان «گمرک خرمشهر» از جمله عکسهای بسیار شاخص دوران دفاع مقدس و دفاع مردم خرمشهر آماده چکش خوردن است. صادقی این عکس را در اولین روز عید سال ۱۳۶۱ در خرمشهر ثبت کرده که با امضای او به صورت تک نسخه و چاپ روی کاغذ عکاسی در ابعاد ۱۱۸ در ۱۷۸ سانتیمتر به دوازدهمین حراج تهران عرضه شده است.
قیمت پایه این عکس ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان تخمین زده شده است و به نظر میرسد که با توجه به استقبال خریداران از آثار این عکاس دوران دفاع مقدس، در این دوره فروشی بالاتر از مرز صد میلیون تومان را تجربه کند.
هانیبال الخاص نیز اثری با مضمون انقلابی در این حراج خواهد داشت، اثری بدون عنوان و مربوط به سال ۱۳۵۷ و بحبوحه پیروزی انقلاب اسلامی در ایران که این هنرمند را به خلق اثری با مضمون انقلاب و شهادت ترغیب کرده است. تصویر این اثر پیش از این در کتاب «نقاشی انقلاب» تألیف مرتضی گودرزی دیباج نیز به چاپ رسیده است و از جمله تابلوهای نقاشی شناخته شده دوران انقلاب اسلامی ایران به شمار میرود. این تابلو ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان قیمتگذاری شده است.
آثاری از هانیبال الخاص نقاش فقید آشوری در ۶ دوره حراج تهران فروخته شده است و یکی از این آثار او با عنوان «انقلاب» مربوط به انقلاب اسلامی ایران که در سال ۱۳۵۷ خلق کرده بود، در حراج تیرماه ۱۳۹۷ با قیمت ۷۵ میلیون تومان فروش رفت.
از شهریار احمدی نیز در این دوره، اثری با عنوان «وجد براق از مجموعه معراج» در این دوره از حراج تهران چکش خواهد خورد. این اثر با مضمونی دینی و اساطیری به موضوع اسب های اساطیری و تاریخی- مذهبی اشاره دارد.