به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از تسنیم، آیین اختتامیه چهارمین دوسالانه سراسری عکس «نور»، شب گذشته با حضور سردار عابدین خرم فرمانده سپاه عاشورا ،امیر نصیربیگی رئیس سازمان بسیج هنرمندان، خانواده معزز شهدا، دبیر، داوران، هنرمندان جشنواره و همچنین مردم غیور و سلحشور شهر تبریز در تالار اندیشه این شهر برگزار شد.
در این مراسم، امیر نصیربیگی رئیس سازمان بسیج هنرمندان ضمن خیرمقدم به حضار و ادای احترام به شهدای گرامی اسلام و انقلاب اسلامی گفت: جشنوارههای هنری و ادبی سازمان بسیج هنرمندان با تغییر و تحول در شکل اجرا، به دنبال این هستند که بر پایه هنر مردم شکل جدیدی از جشنوارهها را در کشور بنا کنند؛ این تغییرات از جشنواره سرودهای انقلابی بسیج آغاز شده و اکنون به جشنواره عکس «نور» رسیده است.
وی افزود: در چهارمین دوره از دوسالانه «نور»، با تدابیر کمالالدین شاهرخ، رویکرد جدیدی در جشنواره عکس «نور» اعمال شد و این رویداد در دو بخش ویژه و آزاد با نگاهی نو به ظرفیتها و فرصتهای استانی برگزار شد؛ از طرف دیگر بر رفع معضلات، آسیبها و تهدیدات استانهای سراسر کشور تأکید داشتیم و تنها به دنبال برگزاری جشنواره نبودیم.
رئیس سازمان بسیج هنرمندان با اشاره به لزوم تأثیرگذاری عکسهای دوسالانه «نور» بر عرصههای اجتماعی و بدنه مردمی گفت: پس از بررسی تمامی نقاط ضعف، قوت و ظرفیتهای قابل سرمایهگذاری استانها، مسیر این دوسالانه طراحی شد. تمامی آثاری که به دبیرخانه ارسال شدند، از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بودند و این امر انتخاب و گزینش آثار منتخب را با مشکلات جدی مواجه کرد.
وی ادامه داد: با توجه به رسالت والای هنرمندان، انتظار داریم تا با هدایت تخصصی آنها، از خودسازی به جامعهسازی و در نهایت به تمدن نوین اسلامی نائل شویم.
وی با اشاره به برنامههای چهارمین دوسالانه «نور» افزود: شبکهسازی، تهیه بانک اطلاعات تصویری، توانمندسازی عکاسان با برگزاری کارگاههای عکاسی، کشف استعدادهای جوان، ایجاد فرصتها و معرفی ظرفیتها، بررسی تهدیدها و آسیبهای اجتماعی، محرومیتزدایی، ارتقای ارتباط و شناخت میان هنرمندان، مردمی ساختن حرکات هنری و آموزشی بهویژه حلقههای مساجد، تربیت و فراهم ساختن زمینههای تولید اثر و نقشآفرینی در عرصههای داخلی و بینالمللی از برنامههای چهارمین دوسالانه «نور» بود.
دبیر چهارمین دوسالانه عکس «نور» ادامه داد: انجمن عکس سازمان بسیج هنرمندان در سراسر کشور به صورت شبکهای، جریانی فرهنگی را در حوزه عکاسی در اختیار دارد و بسیاری از علاقهمندان عکاسی عضو این خانواده بزرگند؛ وجه مشترک این هنرمندان، اعتقاد، خودباوری، تلاش دینی و انقلابی و تقید به آرمانهای انقلاب اسلامی است و در هر دوره رویشهای جدید با تفکرات انقلابی را شاهدیم.
در بخش دیگری از این مراسم، سردار عابدین خرم، فرمانده سپاه عاشورا طی سخنانی گفت: هر کجا که مجموعهای اقدام به تجمیع هنرمندان کند، آن جمع، جمعی فرهیخته، با برکت و دارای ارزشهای متعالی خواهد بود.
وی افزود: هنر واقعیتها را به تصویر میکشد و دلیل ماندگاریاش ملموس بودنش است؛ خدای متعال برترین هنرمند است و هنرمندی که واقعیتها را به تصویر بکشد، مورد تحسین مردم قرار میگیرد؛ زیرا به خلق زیباییها پرداخته است.
سردار عابدین خرم یادآور شد: فطرت بشر زیبا دوست است؛ مقام معظم رهبری فرمودهاند که "هنر رساترین زبان برای انتقال دانستههاست". همه هنرمندان از عمق فکری برخوردارند که اگر نباشند، هنر آنها تأثیری در ذهن مخاطبان ایجاد نخواهد کرد.
در بخش دیگری از این مراسم، پس از قرائت بیانیه هیأت داوران توسط سیدعباس میرهاشمی، اسامی برندگان این دوسالانه به شرح زیر اعلام شد:
بخش ویژه:
- مهدی علیزاده از استان اصفهان رتبه اول
- مهسا معقولی از استان گلستان رتبه دوم
- حمید عابدی از استان قم رتبه سوم
مجموعهعکس جواد عسگراوغلی نیز در این بخش قابل تقدیر شناخته شد.
بخش آزاد:
- امین برنجکار از استان فارس رتبه اول
- سیدرضا مقصودی از استان مرکزی رتبه دوم
- پژمان مولایی از خوزستان رتبه سوم
آثار حسین حاجیلری از تهران و احسان جزینی از اصفهان نیز در این بخش قابل تقدیر شناخته شد.
در بخش استعدادهای جوان جشنواره، مجموعه کودکانه مطهره سپاهی از قم و مجموعه «مادران شهدا» اثر میترا زرگرانی از خراسان رضوی مورد تقدیر قرار گرفتند.عکسهای مریم داورنیا از خراسان شمالی، کیوان جعفری از مازندران، لیلا یوسفی از همدان، محمد ابراهیمی از قم و جعفر بزازپور نیز به عنوان تصاویر برگزیده تورهای دوسالانه «نور» مورد تقدیر واقع شدند.
در پایان این مراسم، کتاب چهارمین دوسالانه «نور» مورد رونمایی قرار گرفت. چهارمین دوره دوسالانه عکس نور به همت سازمان بسیج هنرمندان و به میزبانی شهر تبریز برگزار شد.