دراین نشست، اعضای انجمن داستان حوزه هنری بوشهر به نقد و تحلیل محتوایی داستان های "شوخی کوچک"، "آشنای دست و دل باز"، "خواننده گروه همسرایان" و "رویاها" پرداختند.
زینب عمرانی یکی از اعضای انجمن داستان حوزه هنری بوشهر با اشاره به داستان "آشنای دست و دل باز" گفت: در این داستان، نویسنده در همان جملات اول حس کنجکاوی مخاطب را بر می انگیزد و سه ویژگی شخصیت، نیاز و مشکل را شرح می دهد.
وی ادامه داد: در این داستان، معرفی شخصیت تنها با کشمکش او با خودش و دیالوگ با خویشتن انجام می شود. اگرچه این کارکتر فاقد اکتهای زیادی است اما تنش او با خود و جامعه در قبال مسئله ای به ظاهر ساده باعث باور پذیری قصه می گردد.
عمرانی با اشاره به داستان "شوخی کوچک" بیان کرد: داستان "شوخی کوچک" با درون مایه ای رمانتیک به صورت دانای کل محدود روایت می شود و تنها در ذهن یک شخصیت پرداخته شده است.
وی افزود: رعایت عناصر کلاسیک داستان مثل زمان، شخصیت ها، پرداخت صحنه، تصویرسازی و تعلیق همگی به طرز استادانه ای در این داستان کوتاه رعایت شده اند و این اثر چخوف را به یک نسخه برای آموزش هنرجویان تبدیل کرده است.
عمرانی ادامه داد: اگر چه شوخی کوچکی به نام "دوستت دارم" محملی برای ورود به کشمکش میان دو شخصیت است، اما در بطن داستان، تنهایی مرد و نیاز به دوست داشته شدنِ زن به طور واضحی به نمایش درآمده است.
حسین فیروزه از دیگر اعضای انجمن با اشاره به آثار "چخوف" اظهار داشت: با بررسی آثار چخوف می توان دریافت چخوف، برعکس نویسندگان معاصر خود، علاقه ای به شعار و آرمان ها ندارد و از سیاست و اقتصاد دوری می جوید؛ اما همواره از تأثیرات مخرب این مفاهیم بر جامعه سخن می گوید.
وی ادامه داد: انتخاب انسان های کاملا عادی و فراموش شده، مثل شکارچی، قصاب، بی خانمان و کشاورز به عنوان نقش اول داستان های چخوف، باعث باورپذیری هرچه بیشتر قصه ها و ماندگاری آن در طول بیش از یک قرن شده است.
فیروزه ادامه داد: این نویسنده روس مفاهیمی را در ادبیات جهان خلق کرده است که تا امروز (حتی اگر نه به طور مستقیم) اما زنده و قابل استناد می باشند.
وی با اشاره به فرم پایانی داستان های "چخوف" گفت: پایان بندی داستان های چخوف به دو فرم "پایان شگفت" یا "پایان هیچ" انجام می شود و استفاده به جا از این دو فرم، موجب تثبیت مفهوم و درونمایه داستان های چخوف در اذهان می گردد.
در ادامه نشست، سایراعضای انجمن به خوانش داستان ها و آثار خود با موضوع فرار پرداختند.