به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، پس از قرائت قرآن کریم توسط مرتضی یراق بافان و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران در آیین معرفی برگزیدگان دوازدهمین سوگواره هنر عاشورایی، رسالت بوذری مجری برنامه با حضور روی سن شعری آیینی را تقدیم حاضران کرد.
در ادامه کلیپی از شعرخوانی حمیدرضا برقعی پخش شد.
بعد از آن علی وزیریان دبیر هنری دوازدهمین سوگواره هنر عاشورایی روی سن رفته و گفت: سال 83 در ماه محرم وقتی که هیاتها و تکایا هریک آذینبندی خاصی داشتند ، تصاویری از نقاشیهای مختلف که معمولا نسبت سالمی با عاشورا نداشتند، شهر را پر کرده بودند. یادم است خبرنگاری خارجی قصد تهیه گزارش از این تصاویر داشت و مغرضانه میخواست تصویری خشن از آیینهای عزاداری ما را برای مردم کشورش به نمایش بگذارد.
وی افزود: در آن سال در گفتوگو با مدیران حوزه هنری تصمیم بر آن شد این تصاویر از شهر حذف شود و آقای خاموشی رئیس وقت سازمان تبلیغات اسلامی در پیشبرد این تصمیم بسیار نقش داشتند و سوگواره هنر عاشورایی در اولین دوره به شکل یک نمایشگاه از پوسترهای عاشورایی کار خود را آغاز کرد و در ادامه به طور گستردهتر برگزار شد.
این هنرمند خاطر نشان کرد: خلق اثر در توصیف عاشورا و اباعبدالله الحسین(ع) توفیقی میخواهد که نصیب هرکس نمیشود باید قدر آن را دانست.
در ادامه کلیپی از گفتههای داوران بخشهای پوستر، تصویرسازی، عکس و نقاشی درباره مواردی از جمله معیارهای انتخاب آثار نمایش داده شد.
در بخش اول اهدای جوایز برگزیدگان رشتههای نقاشی و تصویرسازی معرفی شدند.
همچنین مستند پرتره پرویز اقبالی تصویرگر کتاب «عاشورا» نمایش داده شد. وی در این مستند درباره شکلگیری ایدهها و تاثیرگیری از شعرهای عمان سامانی در گنجینه الاسرار در طراحی جلد این کتاب شناخته شده و مرجع در حوزه تصویرگری آیینی توضیح داده بود.
محسن مومنی شریف، محمدعلی رجبی، مسعود شجاعی طباطبایی وعلی وزیریان نیز در ادامه برای تجلیل از پرویز اقبالی به روی سن رفتند.
محمدعلی رجبی با اشاره به ویژگیهای اخلاقی و حرفهای پرویز اقبالی بیان کرد: وقتی هنرمند با یک موضوع مشخص به سراغ خلق اثر میرود، به هر حال محدودیتهایی در میزان به کارگیری خلاقیت خود دارد. پرویز اقبالی هنرمندی فعال و از اساتید خوب در حوزه آموزش است. گوش شنوایی برای شنیدن مباحث خوب و چشم بینایی برای تماشای آثار خوب دارد. همچنین تسلط نظری او و بهرهگیریاش از منابع دست اول به عنوان هنرمندی که با تئوریهای هنری آشنایی دقیقی دارد، بسیار درخور است و میتواند برای هنرجویان و دانشجویان مفید باشد.
وی افزود: شناخت مباحث هرمنوتیک و بررسی یک اثر از این دیدگاه کار سادهای نیست و پرویز اقبالی به خوبی از پس این کار برمیآید. همچنین الهام گیری از شعر در هنر کاری است که جز با شناخت فرهنگ آن سرزمین محقق نمیشود و او به خوبی از عهدهاش برمیآید.
رجبی با اشاره به تاثیرگذاری و نقش سوگواره هنر عاشورایی بر ارتقای هنر انقلاب گفت: با ادامه یافتن این سوگواره برندی و نامی دیگر در عرصه هنر انقلاب ایجاد میشود و برای همه هنرمندان شرکت کرده در این رویداد ارزشمند آرزوی توفیق دارم.
در بخش دوم اهدای جوایز، برگزیدگان بخش عکس و پوستر معرفی شدند.
اسامی آنها به شرح زیر اعلام میشود:
سجاد گمار از همدان رتبه اول، عبدالحمید نورآبادی از خوزستان رتبه دوم و سامان جعفری از لرستان رتبه سوم بخش نقاشی را به خود اختصاص دادند. همچنین در این بخش از شهربانو منفرد، محمدرضا عباس پور و مهدی پازوکی تقدیر شد.
در بخش تصویرسازی ضمن تقدیر از افسانه مرادی، فاطمه سادات دره التاج تهرانی و منصوره باقری، میکائیل براتی از تهران رتبه اول، هما رستمی شاهواری از تهران رتبه دوم و صدیقه احمدی از خوزستان رتبه سوم را از آن خود کردند.
در بخش عکس روح اله جوانی از اصفهان به عنوان رتبه اول، اردلان حسنعلی زاده از خراسان رضوی به عنوان رتبه اول و میثم ملکی قزوینی از قزوین به عنوان رتبه سوم معرفی شدند. در این بخش از صابر قاضی تقدیر شد.
مبینا جعفری از استان مرکزی نیز به عنوان رتبه اول بخش پوستر معرفی شد و هیات داوران این بخش هیچ اثری را شایسته دریافت رتبههای سوم و دوم ندانستند. ایمان ماندگاری از اصفهان، مهدی عسگری از تهران، رباب فاضل از تهران، فاطمه حقیقی از تهران و مهدی گنجی از تهران هر یک لوح تقدیر و مبلغ10 میلیون ریالی را از آن خود کردند و مورد تقدیر قرار گرفتند.
محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، مجدالدین معلمی معاون هنری حوزه هنری، سید مسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، عبدالحمید قره داغی مدیر اداری مالی حوزه هنری، محمد زرویی نصرآباد مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری سپهر سوره هنر، علی وزیریان دبیر هنری سوگواره هنر عاشورایی، محمدعلی رجبی، ناصر فیض مدیر دفتر طنز حوزه هنری، خشایار قاضی زاده، عباس حسیننژاد قائم مقام سپهر سوره هنر، صابر شیخ رضایی، حسین عصمتی، سیدحمید شریفی آل هاشم، مهدی حاجی محمدی، سید احسان باقری و... در این مراسم حضور داشتند.
دوازدهمین سوگواره هنر عاشورایی با نمایشگاه آثار منتخب بخشهای پوستر، تصویرسازی، نقاشی و عکس تا 14 آبان ماه در نگارخانه ابوالفضل عالی و گالریهای شماره یک و دو خانه عکاسان ادامه دارد.