به گزارش روابط عمومی حوزه هنری کهگیلویه وبویراحمد آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی دیوارنگاری شهر یاسوج با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولان استان در سالن اجتماعات سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کهگیلویه و بویراحمد در این آیین گفت: شهر یاسوج ظرفیت تبدیل شدن به قطب زیبایی در مبلمان شهری را دارد و فرهنگ و هویت بومی از مولفه های اصلی در طراحی المان های شهری استان باشد.
آذر صفایی نیا با بیان اینکه برگزاری این جشنواره رنگ و چهره زیبایی به شهر یاسوج بخشیده است، عنوان کرد: این اتفاق خوب کمی دیر رخ داد ولی امید است که شاهد تداوم آن باشیم.
صفایی نیا با تاکید بر اینکه وجه مشترک همه تمدن های بشری نقاشی است، افزود: نقاشی وجه تمایزی با تمامی شاخه های هنر دارد و قدمتش به بلندای تاریخ است.
وی با بیان اینکه بشر مفاهیم خودش را در قالب نقاشی به دیگر نسل ها انتقال می داد، اظهار داشت: نقاشی پشتوانه ای به نام جان و مفهوم دارد که جانش را از نقاش و زیبایی اش را از صورت رنگی خودش به ارمغان می گیرد.
صفایی نیا ابراز کرد: بدون شک با تلاش مجموعه شهرداری ها و حمایت های اعضای شوراهای اسلامی در ترسیم المان های مبتنی برتمدن، فرهنگ، سنت و آئین در سراسر استان به ویژه شهر یاسوج به جایگاهی خواهیم رسید که در شان این مردم باشد.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کهگیلویه و بویراحمد افزود: متولیان امر به طور قطع در این خصوص از ظرفیت های موجود در استان و تجارب سایر استان ها استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه به نمایندگی از استاندار در این همایش حضور دارد، گفت: کلانتری برای بررسی وضعیت خدمات رسانی موکب های استان به زائران از مرز شلمچه بازدیدی داشته و نتوانست در این آئین حضور یابد.
صفایی نیا خود را جزو خانواده شهرداری معرفی کرد و افزود: مفتخرم که در این جمع حضور دارم.
وی خطاب به شهردار یاسوج، گفت: طراحی این نقاشی ها بر روی دیوارهای سطح شهر بهترین هدیه ای بود که شهرداری به مردم شهر یاسوج اهدا کرد.
شهردار یاسوج نیز گفت: با فعال سازی دبیرخانه جشنواره، ۳۷۹ اثر به این دبیرخانه ارسال شد.
نستهن مقدم افزود: بیش از دو ماه فعالیت مستمر در راستای جشنواره، اجرایی و ۳۱ گروه از ۱۳ استان در جشنواره حضور یافتند.
مقدم با بیان اینکه ۸۸ هنرمند در قالب ۳۱ گروه در این جشنواره حضور داشتند، اظهار کرد: تقاضای تمدید جشنواره در فراخوان، عزم ما را برای برگزاری هرچه بهتر جشنواره راسخ تر کرد.
مقدم گفت: در قالب این جشنواره ۲۰۰۰ متر مربع نقاشی انجام شد.
شهردار یاسوج با تقدیر از همه فعالین این جشنواره، خطاب به شرکت کنندگان، گفت: همه شما برنده این کار هستید.
مقدم تصریح کرد: آنچه که ما رصد کردیم، شور و اشتیاق مردم برای تحقق این کار بود.
وی ابراز داشت: نقش قلم شما بر سینه دیوار که نه، بر قلب های مردم بود.
رئیس حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: در گذشته، دیوار اعتماد بین هنرمندان و مسئولین کوتاه و دیوار بی اعتمادی بلند بود و از طرفی یکی از راهبردهای حوزه هنری این بود که چگونه می توان هنر را در خدمت رشد جامعه و توسعه استان قرار داد.
شریف اسلامی افزود: لازم بود هنر در بین مردم و از فضاهای بسته به سطح جامعه می آمد و تاثیر خود را بر روی مخاطب و مردم می گذاشت.
رئیس حوزه هنری استان گفت: بخش زیادی از مسئولیت اجتماعی هنرمندان به عنوان وجدان بیدار جامعه، مراقبت از همان جامعه و به فکر مسائل مردم بودن است.
اسلامی با اشاره به کلید خوردن جشنواره ملی دیوار نگاری و بیان اینکه طی نشستی با شهردار یاسوج، هنرمندان به بیان نظرات و دغدغه های خود پرداختند، تصریح کرد: در آن نشست مطالبات و دغدغه های هنرمندان مطرح و انتظارات شهرداری نیز بیان شد و هدفگذاری هایی برای زیباسازی شهر انجام گرفت.
مشاور هنری و اجرایی اولین جشنواره دیوارنگاری شهر یاسوج گفت: در همین راستا وعده شهردار یاسوج خیلی زود محقق شد و کمیته هایی برای تحقق اهداف تشکیل شد و در اولین گام برگزاری این جشنواره کلید خورد.
اسلامی با اشاره به اینکه جشنواره دیوارنگاری شهر یاسوج یک پروژه تک بعدی نیست، اظهار کرد: این مهم، یک پروسه و جریان چند بعدی و از منظر جامعه شناسی، مردم شناسی، روانشناسی و زیبایی شناختی قابل بررسی و تحلیل است.
وی با اشاره به بازخوردهای این حرکت در بین مردم شهر و با ذکر مصادیقی ابراز داشت: آنچه دیدیم این بود که جشنواره دیوار نگاری حال شهروندان یاسوجی را خوب کرد و حال خوش مردم حال همه مارا خوب کرد و باید گفت یکی از اصلی ترین وظیفه هنرمندان این است که حال مردم را خوب کنند.
اسلامی تصریح کرد: رسانه ها نیز اخبار این حال خوب را تکثیر کردند و در شهر و استانی که به خبرهای بد و منفی عادت کرده بودیم، یک هفته خبر های خوب شنیدیم.
رئیس حوزه هنری با بیان اینکه شهرداری و شورای شهر و هنرمندان، دبیران و عوامل اجرایی و هنری نقش مهمی در تحقق جشنواره دیوار نگاری داشتند، اظهار کرد: این جشنواره تنها نقشی بر دیوارهای شهر یاسوج نبود بلکه نقش های زیبایی بر روح و روان و دل های مردم یاسوج کشیده شد و نشاط آفرینی مناسبی شکل گرفت که باید به همه دست اندرکاران آفرین گفت.
در پایان این برنامه ۴ نفر برتر از استان های قزوین، کردستان، اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد مورد تجلیل قرار گرفتند.