زمان برگزاری و بودجه سمپوزیوم مجسمه‌سازی مفاخر معاصر ایران افزایش یابد

ملک دادیار گروسیان: سمپوزیوم‌ها مخصوص حرفه‌ای‌هاست

ملک دادیار گروسیان: سمپوزیوم‌ها مخصوص حرفه‌ای‌هاست
ملک دادیار گروسیان معتقد است؛ نیاز است تا سمپوزیوم مجسمه مفاخر معاصر در مدت زمان بیشتر و با تأمین بودجه بیشتر برگزار شود. ممکن است کوتاه بودن زمان برگزاری سمپوزیوم در کیفیت خلق آثار تاثیرگذار باشد.
يکشنبه ۱۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۷
کد خبر :  ۳۸۱۹۰

 

به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از هنر آن لاین، ملک دادیار گروسیان؛ مدرس دانشگاه هنر و عضو انجمن مجسمه‌سازان ایران با اشاره به آنکه برگزاری سمپوزیوم در کل ایده خوبی است، گفت: معتقد هستم پرداختن به مجسمه مفاخر ممکن است چالش‌های زیادی را در پیش داشته باشد؛ چراکه سمپوزیوم  مجسمه مفاخر معاصر، ساخت سردیس و مجسمه مفاخری را مدنظر قرار دارد که بیشتر آنها در قید حیات هستند و  قطعاً حساسیت‌ها در خصوص شباهت مجسمه به شخص مورد نظر بیشتر خواهد بود. در یک مدت زمان کوتاه ایجاد چنین شباهت و ساخت مجسمه‌هایی که در خور مفاخر باشد، دشوار است.

 او با تأکید بر آن‌که نیاز است تا سمپوزیوم مجسمه مفاخر معاصر در مدت زمان بیشتر و با تأمین بودجه بیشتر برگزار شود اذعان داشت: در گذشته هزینه‌های بیشتری برای ساخت مجسمه و سردیس افراد معروف در نظر گرفته می‌شد. همچنین زمان بیشتری برای ساخت آن اختصاص می‌دادند.  ممکن است کوتاه بودن زمان برگزاری سمپوزیوم در کیفیت خلق آثار تاثیرگذار باشد.

این عضو فرهنگستان هنر تصریح کرد: این روزها سرعت عمل و کم هزینه بودن ساخت سردیس‌ها و مجسمه مفاخر تبدیل به اولویت‌های سفارش‌دهنده شده است. هنرمندان نیز از روی اجبار یا از روی عشق و علاقه‌ای که به ساخت سردیس مفاخر دارند این شرایط را قبول می‌کنند در چنین شرایطی ارائه کیفیت بالا امکان‌پذیر نخواهد بود.  این در حالی است که می‌توان شرایطی را ایجاد کرد تا هنرمندان بتوانند قابلیت‌های خود را به مرحله ظهور برساند. توجه مسئولان شهری به ساخت سردیس و مجسمه مفاخر بسیار خوب و نیکوست؛ اما باید در حوزه برنامه‌ریزی و برخورد با هنرمندان روش دیگر را در پیش بگیرند تا بتوانیم شاهد ارتقا این حوزه باشیم.

او با تأکید براینکه سمپوزیوم‌ها مخصوص حرفه‌ای‌هاست اظهار داشت: مجسمه‌سازانی که در سمپوزیوم‌ها شرکت می‌کنند باید با حداقل‌ها آشنایی داشته باشند تا بتوانند برنامه‌ریزی داشته باشند و در مدت زمان برگزاری سمپوزیوم، کار را درست از آب در بیاورند.

این هنرمند که مدرک درجه یک هنری دارد، با ارائه این پیشنهاد که بهتر است آثاری که در سمپوزیوم مجسمه‌سازی مفاخر معاصر ایران خلق می‌شوند در یک مکان به صورت واحد به نمایش گذاشته شوند گفت: در تمام دنیا نیز بر آن است که آثاری که در یک سمپوزیوم خلق می‌شوند در یک مکان واحد به نمایش گذاشته شود و در سطح شهر پخش نشوند.  باید مخاطب بداند که اثری که می‌بیند در چه شرایطی و در  چه مدت زمان خلق شده است.  در چنین شرایطی توقعات بیننده از اثری که می‌بیند همسو با موقعیت خلق آن اثر خواهد بود. ضمن آنکه کنار هم قرار گرفتن آثار یک سمپوزیوم سبب می‌شود تا مفهوم برگزاری آن رویداد برای مخاطب قابل درک و فهم‌تر باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

ارسال نظر