در راستای پانصدمین سالروز درگذشت «داوینچی» :

محققان DNA «لئوناردو داوینچی» را کشف می‌کنند

محققان DNA «لئوناردو داوینچی» را کشف می‌کنند
دانشمندان ایتالیایی قصد دارند به مناسبت پانصدمین سالروز درگذشت داوینچی تحقیقاتی را بر روی DNA دسته‌ای از مو که گفته می‌شود متعلق به این هنرمند است، انجام دهند.
سه‌شنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۵
کد خبر :  ۳۷۲۳۴

به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، دو محقق ایتالیایی قصد دارند DNA تارهای مویی که اخیراً کشف شده را با بقایای این دانشمند در آرامگاه فرانسوی مطابقت دهند.

این دسته مو که در مجموعه‌ای خصوصی واقع در ایالات متحده کشف شده است قرار است برای اولین بار در موزه «لئوناردو داوینچی» واقع در فلورانس از تاریخ دوم ماه «می» و به مناسبت پانصدمین سالگرد درگذشت این هنرمند به نمایش گذاشته شود.

«آلساندرو وِزوسی» مدیر مؤسسه میراث داوینچی در بیانیه‌ای اظهار کرد :«‌ما دسته‌ی مویی کشف کرده‌ایم که از لحاظ تاریخی به «لئوناردو داوینچی» باز می‌گردد و این اثر می‌تواند ما را در راستای تحقیقات کشف DNA داوینچی یاری دهد.»

از این دسته مو در یک کنفرانس خبری کتابخانه «‌لئوناردیانا» که روز پنجشنبه برگزار خواهد شد، رونمایی می‌شود.

«‌ساباتو» که یکی از مدیران موزه «Ideale» است با اشاره به تحقیقات انجام شده در مورد شجره‌نامه داوینچی در سال‌های پیشین، بیان کرد:«این اثر آن چیزی بود که ما برای ادمه دادن تحقیقاتمان از دیدگاه علمی‌تر به آن نیاز داشتیم. ما قصد داریم تحقیقات خود را بر روی تارهای موی کشف شده ادامه دهیم و نتایج آن را با DNA نسل کنونی وی و همچنین بقایای استخوان‌های داوینچی که سال‌های گذشته هویت آن‌ها را کشف کردیم، مطابقت دهیم.»

وی افزود «‌این تحقیقات می‌تواند در راستای موضوع بحث برانگیز بقایایی که گمان می‌رود متعلق به «لئوناردو داوینچی» باشد اما در مقبره‌ای در «امبواز» فرانسه کشف شده نیز مفید واقع شود.»

مقبره اصلی این هنرمند در ابتدا در کلیسای «‌سنت فلورنتین» واقع در «لوار» فرانسه قرار داشت اما در جریان انقلاب کبیر فرانسه تخریب شد و استخوان‌ها از این مکان به کلیسای کوچک‌تری در همان مکان متتقل شدند. با این حال این تنها یک فرضیه است که این استخوان‌ها متعلق به «‌داوینچی» هستند.

دوم «می» روز بزرگداشت پانصدمین سالگرد درگذشت «لئوناردو داوینچی» هنرمند چیره دست فلورانسی است. لئوناردو داوینچی متولد فلورانس ایتالیا در مدت ۶۷ سال از عمر خود، صدها اثر هنری را که مشهورترین آن‌ها تابلوی «مونالیزا» یا «لبخند ژکوند» است، خلق کرد. هر چند بیشتر شهرت «داوینچی» به دلیل خلق دو شاهکار نقاشی جهان، یعنی «شام آخر» و «مونالیزا» است اما او علاوه بر تبحر در نقاشی در مجسمه‌سازی، طراحی و مهندسی بناهای تاریخی نیز یک استاد بود. داوینچی در سن ۶۴ سالگی ایتالیا را به مقصد فرانسه ترک کرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر