داور هفتمین جشنواره «هنر جوان»؛

هنر انقلاب، سفارشی نیست

هنر انقلاب، سفارشی نیست
داور هفتمین جشنواره «هنرهای تجسمی هنر جوان» با اشاره به اهمیت دفاع مقدس گفت: هنر انقلاب به عنوان هنری اجتماعی سفارشی نیست.
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۹
کد خبر :  ۳۶۳۷۸

 

 

به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی هنر جوان در هفت بخش؛ شامل طراحی، پوستر و تایپوگرافی، تصویرسازی، عکس، پژوهش، کارتن و کاریکاتور با موضوعات دفاع مقدس و مقاومت، پیشرفت و شکوفایی (در عرصه‌های اجتماعی، اقتصادی، هنری، دفاعی، ورزشی و علمی)، واردات بی رویه، وضع حال امروز رؤسای جمهور آمریکا از سال ۵۷ تاکنون، ایران من و فرهنگ شهدا (مزار شهدا، خانواده شهدا و یادگار شهدا ) به همت موسسه فرهنگی هنری سپهر سوره هنر با همکاری مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری برگزار شد.

رتبه های اول تا سوم همچنین سه اثر شایسته تقدیر و مجموعا ۳۷ هنرمند برگزیده این دوره در آیین اختتامیه هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی هنر جوان در آخرین روز بهمن تقدیر شدند.

افزون بر این، نمایشگاهی از آثار منتخب این رویداد هنری در نگارخانه های اندیشه و ابوالفضل عالی و گالری های شماره یک و دو خانه عکاسان حوزه هنری بعد از پایان جشنواره به نمایش گذاشته شده است.

حبیب‌الله صادقی با اشاره به اینکه دفاع مقدس و انقلاب دو موضوع مهم برای پرداخت هنری هستند، گفت: نسلی که با حسی عاشقانه نسبت به سرزمین شان در برابر 32 کشور ایستادند و یک وجب از خاک کشور را به دشمن ندادند؛ شایسته تحسین در قالب‌های هنری است.

این داور بخش طراحی‌ هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی هنر جوان، افزود: هنر انقلاب به عنوان هنری اجتماعی، سفارشی نیست؛ بلکه خویش فرماست، می‌توان از موضوع به موضع رسید و اثری درخور ارائه کرد و با تماشای تصویر، نشانه‌ها، نمادها و توجه به پیشینه تحقیق در دوره‌های مختلف، هنر انقلابی را عرضه کرد.

دفاع مقدس به هشت سال منحصر نمی‌شود

صادقی با اشاره به گستردگی مفهوم دفاع مقدس در هنر بیان کرد: دفاع مقدس به خودی خود موضوع قابل توجه و گسترده‌ای است که صرفا به هشت سال منحصر نمی‌شود. زمانی که برای مخاطب نسل جوان از دفاع مقدس یاد می‌کنیم، او نیاز به هدایت و راهبری دارد. ضمن این که بعد از هشت سال دفاع مقدس با جریان و متنی مواجه هستیم که فیلم‌هایی؛ نظیر «از کرخه تا راین» به تصویر می‌کشند. در مقطعی دیگر روایت‌ها و درس‌گفتارهای بچه‌‌های انقلاب، آزادگان، شب اسارت و مانند آن نیز موضوعاتی درخور برای پرداخت هنری هستند.

عضو پیوسته فرهنگستان هنر با اشاره به لزوم گردهمایی دبیران دوره‌های گذشته جشنواره هنر جوان عنوان کرد: مجموعه دبیران دوره‌های گذشته این جشنواره می‌توانند تجربه‌هایشان را به اشتراک بگذارند تا اگر نمایشگاه‌هایی از آثار منتخب با متون ارزشی برگزار می شود، شاکله آن بر اساس اصول پیش برود. اگرچه آثار این جشنواره‌ها بخشی از موضوعات ذهنی ما را دربر می‌گیرد که بیان طراحانه است؛ از نظر متنی وقتی در زمینه اندیشه و هنر متعهد اجتماعی کار می کنیم، باید برخورد جدی‌تری داشته باشیم. بنابراین اینکه موضوع در چه چیدمانی قرار می‌گیرد، اهمیت زیادی دارد.

وی با بیان اینکه انقلاب و دفاع مقدس می‌تواند بهترین رویکرد موضوعی در یک رویداد تجسمی باشد، ادامه داد: رویدادی است که مردم تجربه کرده‌اند و برای بازنمایی درست آن شاید سالانه باید 50 کارگاه آموزشی برای هنرمندان جوان برگزار شود تا علاوه بر تکنیک، معنا نیز برجسته شود.

این هنرمند خاطر نشان کرد: حوزه هنری به عنوان یک متولی، وظیفه تربیت نسل جوان و حمایت از آن را بر عهده دارد و صرفا تمرکز آن بر موضوع انقلاب و دفاع مقدس نیست. بلکه انسان معاصر و سرگشته امروز، بیان، جست وجو و ادراک تاویلی نیز می‌تواند به عنوان موضوعاتی بدیع و خوب برای خلق اثر مدنظر باشد.

علاقمندان می توانند تا 28 اسفند روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 الی 18 برای دیدن آثار منتخب این جشنواره به نگارخانه‌های اندیشه و ابوالفضل عالی و گالری‌های شماره 1 و 2 خانه عکاسان مراجعه کنند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر