به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، سیدحمید شریفی آلهاشم، دبیر هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی «هنرجوان» با اشاره به اهمیت سنین جوانی در تعالی هنر هنرمندان عنوان کرد: سنین جوانی دوران شکوفایی هنرمندان است که میتوان جلوههای تعالی هنرشان را نیز در این مقطع مشاهده کرد. جشنواره هنرهای تجسمی «هنرجوان» با تمرکز بر شرکت جوانان زیر ۳۰ سال، این مقطع سنی هنرمندان حوزه تجسمی را به عنوان محور فعالیتهای خود قرار داده است.
وی با اشاره به اهداف دوره هفتم جشنواره «هنر جوان» افزود: در دوره هفتم این جشنواره تلاش کردیم تا نسبت به دورههای گذشته گامی رو به جلو برداشته شود. اگرچه بهدلیل وقفه چند ساله در برگزاری دوره جدید، این جریان ناخواسته کند میشود. اما امیدوارم با برگزاری مستمر در ادامه، این روند به خوبی پیش برود.
دبیر هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی «هنرجوان» ادامه داد: انتخاب آثار برای فضاهای نمایشگاهی، ارائه آموزشهای هنری از طریق فضای مجازی، برگزاری کارگاههای آموزشی و حفظ تعامل با هنرمندان اگر در ساختار درست خود محقق شود، جشنواره قطعا تاثیرگذار خواهد بود. این رویداد هنری اهدافی همچون شناسایی هنرمندان مستعد، شناسایی ظرفیتها، ترغیب و معرفی آثار برتر حوزه تجسمی به جامعه هنری، انتشار و ساماندهی آنها را دنبال میکند.
وی درباره معیارهای انتخاب داوران جشنواره بیان کرد: داوران در این دوره با مشورت و نظر اعضای شورای علمی و سیاستگذاری جشنواره انتخاب شدند.
شریفی با اشاره به ضرورت حفظ جایگاه معنوی هنرمندان توسط آنها و متولیان هنر عنوان کرد: به نظر میآید در عرصه هنر رعایت آداب معنوی توسط هنرمندان امری ارزشمند است. اگر هنرمند از رفتار، کردار و آداب هنر برخوردار باشد، در جهت تعالی حرکت خواهد کرد. او هرچه از حسد، خودمحوری و فضاهایی که به سمت تکبر و خودبینی میرود، دوری کند، به صفای باطن دست مییابد و در فرایند خلق اثر، جلوههای نابی از حقیقت هنر را درک خواهد کرد.
این گرافیست و نقاش افزود: امیدوارم جوانان هنرمند حاضر در جشنواره هنر جوان با بهرهمندی از روحیه سرزندگی و طراوت و رعایت آداب معنوی و اخلاقی درخور بتوانند در مسیر فعالیت حرفهای خود به این معرفت دست یابند.
دبیر هفتمین جشنواره «هنر جوان» استمرار در برگزاری و برنامهریزی را اصولی مهم در نتیجه بخشی رویدادهای هنری دانست و ادامه داد: برنامهریزی بلندمدت در نتیجهبخشی جشنواره تاثیر بسزایی دارد. اگر قرار است مدیران یا متولیان یک جشنواره یا رویداد هنری تغییر کنند، باید تجربههای به دست آمده را به گروههای دیگر منتقل کنند. به نظرم مهمترین آسیب جشنوارهها بهویژه در عرصه فرهنگ و هنر در ادوار مختلف همین تغییرات مداوم و جا به جاییهاست که باعث میشود از مسیر اصلی خود فاصله بگیرند و به رویدادی نمایشی تبدیل شوند. اگر این آسیبها را شناسایی نکنیم و مسیرهای منطقی برای رفع آنها نیابیم، امکان دارد هدفهایمان محقق نشود.
هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی «هنر جوان» روز سهشنبه ۳۰ بهمنماه با معرفی برگزیدگان در آیین اختتامیه و برگزاری نمایشگاهی از آثار راه یافته به کار خود پایان میدهد.
این رویداد هنری به همت موسسه فرهنگی هنری سپهر سوره هنر با همکاری مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری برگزار میشود.