به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، علی مقدم حیدری در نشست خبری افتتاح گالری دیلمان با اشاره به دغدغه هنرمندان در مسائل مالی برای برگزاری نمایشگاه گفت: شخصا به عنوان هنرمند با مشکلاتی در برگزاری نمایشگاه ها روبرو بودم و از این رو برای حمایت ازهنرمندان فضایی را مهیا کردیم که هنرمندان به صورت رایگان از امکانات نمایشگاه و فضاهای تبلیغاتی ورسانه ای بهرهمند شوند و در انتها قیمتگذاری آثار از سوی کارشناسان و هنرمندان حرفهای طبق تعرفه رایج در گالریها انجام می شود.
مدیرهنری گالری دیلمان گفت: برنامه منظمی برای معرفی هنرمندانی تعریف کردیم که سالها کار کردند و کمتر دیده شدند که برای مثال سیمین اکرامی متعلق به همان دست از هنرمندان است که علی رغم تلاش بسیاری که در این حوزه کرده است زیر حجاب معاصر بودن، ماندهاست و بر همین اساس اولین نمایش عمومی خود را با آثاری از این مجسمهساز پیشکسوت آغاز میکنیم.
مقدم اظهار کرد: اقتصاد هنر از مواردی است که مورد توجه این گالری است و در حال حاضر قبل از اینکه به صورت رسمی کار خود را در این مجموعه ای شروع کنیم در حوزه خرید و فروش آثار هنری ورود کردیم و تجربههای ارزشمندی داریم. تعاملی که با مجموعهدارها داریم این نوید را به ما میدهد که در روند کار شاهد حمایت این افراد باشید و در حال حاضر چندین هنرمند را در اختیار گرفتیم.
وی با تاکید بر جدیت انتخاب نمایشگاهگردان (کیوریتور) در فضاهای نمایشگاهی گفت: کیوریتورها بر اساس دانش و تجربه شخصی ام انتخاب می شوند و تلاش میکنم به وجه علمی و هنری کار دقت شود تا مفهوم نمایشگاه گردان (کیوریتور) به جمع آورنده آثار هنری تقلیل پیدا نکند. سیمین اکرامی، لادن بروجردی، ارسیا مقدم، مهری سراج، فریناز نصیرپور، حامد مصطفوی و کوروش قاضی مراد نیز از هنرمندانی هستند که مدت یک سال با گالری دیلمان همکاری دارند و مجموعه آثار آنها را به صورت قسطی خریداری کردهایم.
مقدم با اشاره به هنرمندان ایرانی مقیم در خارج از کشور گفت: یکی از برنامههایی که برای خود تعریف کرده ایم شناسایی هنرمندان فعال در خارج از ایران است که در داخل کشور ناشناس هستند. برای مثال با هنرمندی در آلمان آشنا شدم که در رسانهها و فضای هنری ایران هیچ ردپایی از وی وجود نداشت ولی زمانی که نام وی را به زبان آلمانی جستجو کردم متوجه شدم چقدر هنرمند حرفهای، فعال و پرکاری است.
وی با اشاره به حضور کمرنگ آثار هنرمندان خارجی در ایران گفت: با توجه به اینکه زیرساخت های لازم برای حضور هنرمندان خارجی در ایران فراهم نیست. هیچ توجیه اقتصادی برای گالری های داخل کشور وجود ندارد و به چنین ریسکی کمتر گالری تن می دهد.
هدیه مرتاضیان، سرمایه گذار گالری با اشاره به جای خالی هنر ایران در فضای بینالمللی گفت: در حال انجام رایزنیهایی برای راهاندازی شعبههای خارج از کشورمان هستیم و تا دو سال آینده شعبه آمریکا را در شهر نیویورک راه اندازی و سپس کارمان را در دیگر کشورها گسترش خواهیم داد.
مجید کاشانی، گرافیست که طراح داخلی گالری دیلمان را به عهده داشته است، با اشاره به ضرورت هویت سازی در فرم گالری ها گفت: معمولا گالریها به دنبال هویت بخشی به فضای خود نیستند.
وی افزود: طراحی گالری هنرمندانه معماری شده و طراحی منحصر به فردی دارد که سبب شده با فضاهای تخت و بدون بُعد گالریهایی که عمدتاً در سالهای اخیر به سمت خانههای قدیمی گرایش داشته متفاوت باشد و حتی در لوگو هویت معماری این گالری لحاظ شده است.
گالری دیلمان به مدیریت علی مقدم اولین نمایش عمومی خود را با آثاری از سیمین اکرامی مجسمهساز پیشکسوت آغاز میکند. این نمایشگاه با عنوان تخریب، جمعه 16 آذر در گالری دیلمان به نشانی خیابان شریعتی، بالاتر از خیابان ظفر (دستگردی) نبش خیابان کودکان غزه، آغاز به کار خواهد کرد.