به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنر، علیرضا اسماعیلی سرپرست فرهنگستان هنر، گفت: دفاع مقتدرانه و آگاهانه مردم ایران از ملت فلسطین جزء مولفههای همیشگی انقلاب اسلامی بوده است. وی با اشاره اینکه هنر زبان مشترک انسان هاست، بیان هنری را نافذترین شیوه تبیین مسائل دانست و گفت: هنر میتواند به عنوان مهمترین وسیله برای بیان آلام انسان ها و بیدار کردن وجدانهای انسانی مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه فرهنگستان هنر تاکنون در حوزه هنر مقاومت برنامه های بسیاری را برگزار کرده است، گفت: همواره در فرهنگستان نگاه ویژه ای به فلسطین داشته ایم. وی آثار موجود در این مجموعه را دارای نمادهای شاخص هنری و فرهنگی فلسطین دانست و گفت: این مجموعه حدودا شامل 100 اثر است که برای نخستین بار در معرض دید هنردوستان قرار می گیرد. آثار این مجموعه عمدتا از سوی هنرمندانی خلق شده که در اردوگاه های خارج از فلسطین ساکن بوده اند. وی با اشاره به اینکه فرهنگستان هنر اتاق فکر نظام در حوزه هنر است، گفت: گنجینه فرهنگستان بسیار غنی است و فلسطین بخش کوچکی از آن است. اکنون بیش از 1000 اثر مهم در گنجینه نگهداری می شود که طی برنامه ریزی های صورت گرفته به زودی برای اولین بار از آنها رونمایی خواهد شد.
در این آیین، از هنرمندان فعال در حوزه هنر مقاومت تقدیر و قدردانی شد؛ حبیب الله صادقی(نقاش)، محبوبه پلنگی(مدیر موزه هنرهای معاصر فلسطین) از جمله این هنرمندان بودند.
در پایان این برنامه، نمایشگاه نقاشی«فلسطین در آیینه خیال هنرمندان»توسط حجت الاسلام احمد مازنی، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افتتاح شد.
گفتنی است نمایشگاه نقاشی«فلسطین در آیینه خیال هنرمندان»، در دو بخش نمایش آثار هنرمندان ایرانی و آثار هنرمندان فلسطینی، از سوی فرهنگستان هنر، با مشارکت کمیسیون ملی یونسکو و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا شده است. این نمایشگاه شامل آثار نفیس نقاشی از هنرمندان فلسطینی چون سعید حسین، محمد الشاعر، ابراهیم غنام، برهان کرکوتلی، توفیق عبدالعادل، مصطفی حلاج و... است که برای نخستین بار در موزه هنرهای معاصر فلسطین به نمایش درآمده است. این آثار در دهه هشتاد از سوی فرهنگستان هنر خریداری شد و تاکنون در گنجینه فرهنگستان نگهداری شده است.
همزمان با افتتاح این نمایشگاه در موزه هنرهای معاصر فلسطین، 20 اثر نقاشی از هنرمندان شاخص ایرانی چون احمد اسفندیاری، حبیبالله صادقی، مصطفی گودرزی، ناصر پلنگی، حبیبالله آیتالهی، کاظم چلیپا، غلامعلی طاهری و ... نیز با موضوع فلسطین، در نگارخانه استاد لرزاده موسسه فرهنگی هنری صبا(وابسته به فرهنگستان هنر)، به نمایش در آمد.
علاقهمندان جهت بازدید از این دو نمایشگاه، میتوانند تا 22 آذر ماه همه روزه به جز روزهای تعطیل، از ساعت 10 تا 18 به موزه هنرهای معاصر فلسطین به نشانی خیابان ولیعصر(عج)، خیابان بزرگمهر، نبش خیابان برادران مظفر، پلاک 74 و نگارخانه استاد لرزاده واقع در خیابان ولیعصر(عج)، خیابان طالقانی خیابان برادران شهید مظفر، پلاک 125 ، مراجعه کنند.