به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، عباس مجیدی رییس هیات مدیره انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران درباره برگزاری هشتمین دوسالانه مجسمهسازی تهران گفت: پیش از ورود به سیاستگذاری هشتمین دوسالانه مجسمهسازی تهران یکسری نشستهای آسیبشناسی را برنامهریزی کرده بودیم که این روزها در سالن استاد امیرخانی خانه هنرمندان ایران درحال برگزاری است.
وی با بیان اینکه تاکنون پنج جلسه از نشست های تخصصی درباره دوسالانه ملی مجسمهسازی تهران برگزار شده و تا اواخر آبان ماه دو نشست دیگر هم برپا میشود، اظهار کرد: ادامه نشستهای تخصصی آسیبشناسی هفتمین دوسالانه ملی مجسمهسازی تهران با موضوعهای بنیادین مجسمهسازی و دوسالانه از جمله مجسمه، مجسمهسازی معاصر، فضا و مسایل مناقشهبرانگیز مثل تم در دوسالانه، نمایشگاهگردانی و اینکه باید آثار مورد بررسی و داوری قرار گیرد یا نه، برگزار میشود و پس از آن سیاستگذاری و بحث اجرایی هشتمین دوره دوسالانه مجسمهسازی تهران را آغاز میکنیم.
رییس هیات مدیره انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران گفت: تمام برنامههای ما این است که دو پله جلوتر از دوره گذشته باشیم و بازتاب جهانی داشته باشیم و در همین مسیر تلاش ما بر این است که دوسالانه ملی مجسمهسازی تهران به مفهوم معاصر نزدیکتر شود.
وی افزود: ما برای رفع کاستیها، بها دادن به انتقادها و اینکه با مفهوم پژوهشی وارد هشتمین دوره شویم، سعی کردهایم پیش از سیاستگذاری، رفتار پژوهشی داشته باشیم و این تفاوت عمده این دوره دوسالانه مجسمهسازی تهران است. ما سعی داریم بر اساس بستر پژوهشی وارد بینال شویم چون معتقدیم به دلیل نبود استراتژی مناسب ممکن است دچار یکسری چالشها شویم.
این هنرمند مجسمه ساز درباره گاهشمار هشتمین دوسالانه ملی مجسمهسازی تهران اظهار کرد: فراخوان جشنواره در بهمنماه منتشر خواهد شد و پس از اعلام فراخوان، هنرمندان زمان کافی برای خلق آثار دارند زیرا دوسالانه در زمان مقرر یعنی شهریور ۱۳۹۸ برپا می شود.
رییس هیات مدیره انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران درباره وقفه ۶ ساله بین دوره ششم و هفتم دوسالانه مجسمهسازی تهران (دوره هفتم سال ۹۶ برگزار شد) تصریح کرد: این توقف لطمه زیادی به دوسالانه ملی مجسمهسازی وارد کرد و باعث شد به جای برگزاری دو سال در میان دوسالانه، دو دوره تاخیر داشته باشیم؛ اگرچه هفتمین دوره دوسالانه ملی مجسمهسازی دارای کاستیهایی هم بود اما با وجود همه مشکلات دوسالانه بدی نبود.
وی درباره رویدادهای متعددی که در حوزه مجسمهسازی برگزار میشود، گفت: یکی از اعتراضهای ما به ارگانهای برنامهریزی کننده برای فعالیتهای هنری به این دلیل است که انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران را برای مشارکت یا آگاه کردن از برنامههایشان در آخرین اولویت قرار میدهند. انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران به عنوان نهاد مرجع باید در جریان تمام فعالیتهایی که در ارتباط با حجم و مجسمهسازی در سطح کشورانجام میشود، قرار گیرد. لازم است که انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران یا در جریان سیاستگذاریهای رویدادهای هنری قرار گیرند یا حداقل به عنوان مشاور در اجرای آنها، همکاری داشته باشد.
مجیدی در پایان بیان کرد: با توجه به محقق نشدن این امر در بسیاری از مواقع، ما اعلام کردهایم که اگر به دلیل برنامهای که بدون مشارکت انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران اجرایی شده، عواقبی در نتیجه اجرای برنامههای مختلف یا از آنچه که در حوزه شهر به صورت کار مجسمه شهری انجام شده است، بوجود آید این انجمن میتواند با انتشار بیانیه و... به صورت قانونی اعتراض خود را مطرح کند.