در اردبیل؛ کارتونیست ها از « شهر پایدار» گفتند

در اردبیل؛ کارتونیست ها از « شهر پایدار» گفتند
ورکشاپ کارتون با عنوان «شهر پایدار» و با هدف؛ به تصویر کشیدن پیام ها و مفاهیم محیط زیستی، با حضور 18 هنرمند کارتونیست در حوزه هنری استان اردبیل، برگزار شد.
سه‌شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۶
کد خبر :  ۲۹۷۰۵

 

ورکشاپ کارتون با عنوان «شهر پایدار» و با هدف؛ به تصویر کشیدن پیام ها و مفاهیم محیط زیستی، با حضور 18 هنرمند کارتونیست در حوزه هنری استان اردبیل، برگزار شد.

رحمان مجرد؛ مسوول واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری استان اردبیل، در آیین اختتامیه این ورکشاپ، با اشاره به شروع مجدد فعالیت های پرشورکارتون و کاریکاتور در استان، گفت: برگزاری ورکشاپی با این حجم و کیفیت از آثار و همچنین حضور کارتونیست های مطرح با جوایز جهانی در این برنامه، باعث خوشحالی و فخر است.

در ادامه، صادق پناهی؛ دبیر انجمن دیده بان طبیعت اردبیل و عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور، گفت: آلودگی هوا، تولید کمتر زباله، مصرف بهینه انرژی، درخت و درختکاری، اصراف، بحران آب و... از الویت های شش گانه انجمن برای رسیدن به شهری پایدار است.

وی بیان کرد: سریعترین و تاثیرگذارترین راه انتقال این موضوعات، بیان آن با زبان هنر به عنوان؛ زبان مشترک تمام ملل جهان، است و هنر و کارتون؛ زبان گویا و تصویری شهر پایدار است.

در این راستا؛ برگزاری ورکشاپ تصویرسازی، کارگاه عکاسی، اجرای تئاتر، ورکشاپ کارتون و چند برنامه دیگر، از جمله این اقدامات است و امیدواریم با ارائه و برگزاری نمایشگاه جامعی از این مجموعه آثار، بتوانیم تغییراتی اساسی در فرهنگ شهروند دوستدار محیط زیست برداریم.

لازم به ذکر است؛ خسرو حیدری، رسول حاجی زاده، شهرام رضایی، حسین آزاد، سعید بنازاده، سهراب خیری، اکبر روحی، بهنام پورمهدی، زهرا موذنی، فرنوش قرآن خوان، شبنم عیسی زاده، مهسا صفوی، محسن عبدی، محمدحسین حاجی زاده، محمدباقر حاجی زاده، شرکت کنندگان اردبیلی و فرهاد رحیم قراملکی، امیر رحیم قراملکی و داوود دلدار، شرکت کنندگان از حوزه هنری آذربایجان شرقی، در این ورکشاپ بودند.

« فرهاد رحیم قراملکی» یکی از هنرمندان کارتویست آذربایجان شرقی، است که با حضور در ورکشاپ کارتون «شهر پایدار» دست به تولید اثر زدند. به همین بهانه؛ وی، گزارش دوستانه ای را در این خصوص تحریر کرده اند، که بدین شرح است:

پنج شنبه 19مهرماه را میهمان محفلی هنری بودیم. این بار اردبیل و هنرمندان فهیم اش همراهمان بودند. ورکشاپ کارتون "شهر پایدار" در محل حوزه هنری استان اردبیل و در فضایی دلباز برپا بود. در همان بدو ورود با میزبانی گرم و صمیمی مسوول واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری استان اردبیل و سهراب خیری؛ کارتونیست خلاق این شهر، مواجه شدیم. و چشمانم به دنبال چهره های نام آشنای کارتون اردبیل بود ازجمله؛ شهرام رضایی، سهراب خیری، رسول حاجی زاده، بهنام پور مهدی، سعید بنازاده و...

با توجه به اینکه؛ همسر و فرزندم امیر نیز ما را در این سفر همراهی کرده بودند، مهمانسرای حوزه هنری، به گرمی میزبان اش شد. کار شروع شد و با ورود اساتید هنر اردبیل و مسئولین هنری شهر، ورکشاپ، گرم و گرم تر می شد. «شهرام رضایی» که فخر هنر کارتون اردبیل و ایران است با اینکه شب گذشته، از مسافرت هنری قبرس و با کسب جایزه اول زیتون قبرس، برگشته بود اما با انرژی تمام، اثر زیبایی را خلق کرد و من از اینکه در کنارش کار می کردم انرژی مضاعفی داشتم.

برگزاری ورکشاپ هایی از این دست؛ برای تعالی هنر کارتون، نیازی اساسی و لازم الاجراست. هنر کارتون با بیان صریح و بی پرده خود سعی در آن دارد تا به واکاوی اتفاقات و مباحث مختلف بپردازد. و برگزاری ورکشاپ کارتون با محوریت موضوعات روز جامعه باعث می شود که بیان پیام ها با طمع گس کارتون قابل فهم تر شود.

اردبیل، با دارابودن نام های بزرگی در هنر کارتون که هر سال شاهد موفقیت های بین المللی و داخلی آنها هستیم به واقع یکی از شهرهای مدعی در عرصه هنر کارتون و کاریکاتور به شمار می رود.

موضوعی که برای ورکشاپ انتخاب شده بود نشان از آگاهی و بینش عمیق مسئولین امر در لمس مشکلات جامعه امروزی می داد. الحق و الانصاف هم کارهای زیبایی تولید شد. جو پرشور ورکشاپ باعث شد که پسرم امیر، نیز مشتاق اجرای یک کار برای ورکشاپ شود.

در شرایط کنونی اقتصادی که بودجه های فرهنگی و هنری، نسبت به گذشته رنگ باخته اند، هزینه کرد برای چنین ورکشاپ ها و فعالیت های هنری جای تحسین و تشویق برای تشکر از دلسوزی مسئولین امر را دارد. پذیرایی گرمی که از ما شد حس غریبی در این شهر را از وجودم زدود و من به چنین فضای هنری اکتیو و فعال غبطه خوردم.

در انتها؛ آثار بر دیوار کارگاه نقش بست و دوستان به دیدن تولیدات یکدیگر پرداختند. و اختتامیه مختصر و مفیدی با سخنرانی مسئولین جوان به جای مدیران، برگزار شد و هدایای همه توزیع شد. ورکشاپ اردبیل، انرژی دوباره ای در وجودم قرار داد.

در پایان از مدیریت حوزه هنری استان اردبیل، انجمن دیده بان طبیعت اردبیل، اداره کل امور اجتماعی فرهنگی استانداری اردبیل و تمامی دوستان به خاطر لحظه های زیبایی که برای من و همراهانم ساختند، کمال تشکر و قدردانی را دارم.

فرهاد رحیم قراملکی، متولد 1359در تبریز است.

وی، دانش آموخته دانشکده سازمان مدیریت صنعتی در مقطع کارشناسی رشته طراحی صنعتی، نایب رییس انجمن کارتونیست های تبریز در 2 دوره، عضو دوره های متعدد هیئت مدیره انجمن کارتونیست های تبریز، عضو دایمی انجمن کارتونیست های تبریز، عضو انجمن نقاشان سورئال ترکیه، عضو افتخاری انجمن کارتونیست های جمهوری آذربایجان، عضو مرکز توسعه هنرهای معاصر تهران، دبیر، نایب دبیر و عضو شورای سیاستگذاری بیش از 57جشنواره ملی و بین المللی، کسب بیش از 37جایزه ملی و بین المللی و همچنین داوری 25جشنواره استانی ملی و بین المللی را در کارنامه درخشان خود دارد.

« مینا نیک رزم»؛ مسوول واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری استان آذربایجان شرقی:

کارتون و کاریکاتور، بیشترین تاثیرگذارتری را دارد

«مینا نیک رزم»؛ مسوول واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری استان آذربایجان شرقی، در این خصوص و همکاری بین استانی برای برگزاری برنامه های مشترک منطقه ای، مطلبی را منتشر کرده اند:

به اعتقاد بنده؛ اگر کمی روحیه انتقادپذیری را در جامعه، به ویژه در میان مسئولان بالا ببریم، می‌توان با زبان هنر و به تبع آن از کارتون و کاریکاتور، نسبت به مسائل روز اجتماعی، فرهنگ‌سازی نمود. از طرف دیگر؛ چه بسا آثار تولیدی با زبان هنر، اگر از متن جامعه و حرف دل عموم مردم باشد، به یقین بر دل همه می نشیند. کارتون و کاریکاتور، رسالت خود را برای بیان تضادهای موجود در جامعه بیان می کند و مهمترین دلیل، طنز و شوخی موجود در کاریکاتور است.

کارتون، موضوع‌ها و پیام‌ها را سمبلیک می‌کند و به همین دلیل راهی را بوجود می‌آورد که از این طریق بتواند حرف اش را بزند. کاریکاتور فضایی ایجاد می کند تا حرف‌هایی که امکان بیان مستقیم آن‌ها وجود ندارد، یا تاثیرگذاری ندارد، بوسیله طنز به جامعه منتقل شود. کارتون و کاریکاتور، به نسبت سایر هنرها و به دلیل هنر مردمی بودن، بیشترین تاثیرگذارتری را دارد.

جایگاه کارتون و کاریکاتور در استان اردبیل و آذربایجان شرقی در سطح کشور بسیار والاست و باید زمینه استفاده از این ظرفیت‌ها، بیش از پیش فراهم گردد و یکی از این راهکارهای ارزشمند در جهت بسترسازی برای استفاده از پتانسیل و ظرفیت‌های استانی، برگزاری برنامه‌ها و ورک‌شاپ‌های مشترک در جهت خلق آثار هنری است.

ما در واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری آذربایجان شرقی، به توان هنری و ایده‌های هنری کارتونیست‌ها در جهت بیان مسائل اجتماعی اعتقاد داریم و با تمام توان، برای ترویج اهداف سازمانی و مسائل روز جامعه به زبان هنر، تلاش خواهیم کرد.

در نهایت؛ امیدوارم این ورک‌شاپ مشترک (که صدالبته زحمات اصلی برگزاری را همکاران اردبیل تقبل نموده‌اند) شروع اتفاق‌های خوب هنری در سطح منطقه باشد. و اگر تداوم داشته باشد، می تواند تاثیرگذاری خود را بر جامعه نشان دهد.

جا دارد از زحمات همکاران مان در حوزه هنری استان اردبیل و بانیان اصلی برگزاری این ورک‌شاپ با موضوع شهر پایدار و مفاهیم محیط زیستی که به حق مسئله روز اجتماعی هم هست و همچنین هنرمندان حاضر در ورک‌شاپ که با حضورشان و خلق آثار، یک رویداد هنری را رقم زدند، به سهم خود تقدیر و قدردانی داشته باشم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

ارسال نظر