به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری، حجتالاسلام علیاصغر دشمیر دبیر «سوگوارههای عاشورایی هیئت» و از اعضای «جامعه ایمانی مشعر» گفت: جامعه ایمانی مشعر که تا کنون 6 دوره از سوگوارههای عاشوراییِ عکس و پوستر هیئت را با موفقیت برگزار کرده است، به دنبال ارتقای سطح هنری هنرمندان هیئتی دورههای آموزشیای را به صورت ناپیوسته برگزار کردیم، سپس مجموعه کارگاههای «خط در گرافیک» را با سرپرستی استاد مسعود نجابتی برنامهریزی کردیم که تا کنون سه دوره از آن برگزار شده است.
حجتالاسلام دشمیر با بیان این که در مجموعه کارگاههای «خط در گرافیک» برترین اساتید هنری در هر رشته به تدریس میپردازند، افزود: بخش اول این کارگاهها برای آموزش کاربرد خط در گرافیک بود که طی آن انواع خوشنویسی تدریس شد؛ در این دوره خطوط رقاع و توقیع توسط استاد طاووسی، خطوط نستعلیق و شکستهنستعلیق توسط استاد رضائیان و خطوط ثلث، نسخ، محقق و ریحان توسط استاد اسدی آموزش داده شد. در دوره دوم مجموعه کارگاههای «خط در گرافیک» خطوط منسوخشده مانند خط کوفیِ اولیه و خط مشرقی توسط استاد معزّی و استاد جزایری تدریس شد.
وی ادامه داد: در دوره اول و دومِ این کارگاهها آموزش در زمینه خط به پایان رسید و در دوره سوم که طی چند روزِ گذشته برگزار شد، آموزش خطوط مبتنی بر ساختار هندسی را داشتیم؛ در این دوره خط کوفی بنایی مبتنی بر ساختار هندسیِ مربع توسط استاد کشاورزی میاندشتی و خطوط مبتنی بر ساختار هندسیِ دایره توسط استاد نجابتی آموزش داده شد که این خطوط در کتیبه های مساجد و کاربرد دارد.
عضو جامعه ایمانی مشعر با اشاره به برگزاری دورههای بعدی مجموعه کارگاههای «خط در گرافیک»، خاطرنشان کرد: این کارگاهها در هر فصل یک بار برگزار و دوره بعدی (چهارم) آن از اول شهریور با موضوع دستآزاد (handwriting) آغاز میشود و دوره پنجم آن را در فصل پاییز همراه با اختتامیه هفتمین دوره سوگوارههای عاشورایی هیئت برگزار خواهیم کرد.
وی تأکید کرد: ما در جامعه ایمانی مشعر برای جزئیاتِ محتوا و اساتیدِ مجموعه کارگاههای «خط در گرافیک» تا چند سال آینده برنامهریزی کردهایم. در این کارگاه به خاطر محدودیت فضا در هر دوره فقط 80 هنرجو میپذیریم و برای استفاده سایر افراد در شبکههای اجتماعی پخشِ زنده داریم که در دوره اخیر بیش از 2 هزار بازدیدکننده داشت. استاد نجابتی درباره این کارگاه گفتند: «چنین کارگاهی در جهان بینظیر است و من مشابه آن را از لحاظ سبک ارائه محتوا فقط در آمریکا دیدهام».