معاون دادستان کل کشور؛

جشنواره طنز دادخند چهره قوه قضائیه را تغییر می‌دهد

جشنواره طنز دادخند چهره قوه قضائیه را تغییر می‌دهد
سعید عمرانی با استقبال از برگزاری جشنواره شعر طنز در خصوص مسائل دستگاه قضا گفت: برگزاری جشنواره‌هایی همچون «دادخند» می‌تواند چهره عبوس و خشن کار در سیستم قضایی را تغییر دهد.
پنجشنبه ۰۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۳
کد خبر :  ۱۵۷۵۱۶

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان یزد، معاون قضایی دادستان کل کشور در آیین رونمایی از پوستر نخستین جشنواره شعر طنز قوه قضائیه با عنوان «دادخند» در یزد گفت: این جشنواره با نگاه طنزی که به مسائل و مشکلات قوه قضائیه وارد می‌کند، اقدام منحصر به فردی است که می‌تواند چهره‌ بعضاً عبوس و خشن این دستگاه را در دیدگان مردم تغییر دهد.

سعید عمرانی افزود: در شرایط امروزی با رونق گرفتن بسترهای فضای مجازی، مطالعه کتاب در جامعه کاهش یافته و کتاب‌های امروز در واقع همان انسان‌های زنده هستند که با ما ارتباط‌ دارند.

وی خاطرنشان کرد: تک تک ما انسان‌ها در جایگاه خود باید یک کتاب زنده باشیم و با رفتار، عمل و شیوه درست به‌گونه‌ای رفتار کنیم که خاطره خوش در ذهن دیگران باقی بماند و با اخلاق خوب بر رفتار و کنش‌های جامعه تأثیرگذار باشیم.

معاون قضایی دادستان کل کشور بر اهمیت رعایت حُسن‌خلق در بین کارکنان قوه قضائیه با مردم تأکید کرد و افزود: برگزاری این قبیل جشنواره‌ها می‌تواند چهره طبیعتاً عبوس و خشن کار در سیستم قضایی را دستخوش تغییر نماید تا مراجعان دستگاه قضا نسبت به این محیط خاطره خوشی داشته باشند.

عمرانی، برگزاری این جشنواره را گامی مبارک دانست و بر گسترش آن به سایر حوزه‌ها تأکید کرد و گفت: گاهی با صدها نصیحت و موعظه نمی‌توان مشکلی از جامعه را برطرف کرد ولی یک اثر هنری خوب و اثرگذار همچون شعر، فیلم، نقاشی، کاریکاتور و ... می‌تواند موجب کاهش آسیب و معضل موجود در جامعه شود.

وی بهترین عبادت را باز کردن گره از کار مردم دانست و افزود: باید همچون شهید حاج قاسم سلیمانی که در یادها ماندگار شد، مردم را در گرفتاری‌ها دریابیم و خدمت‌رسان آنان باشیم.

معاون دادستان کل کشور تصریح کرد: مردم ما گرسنه سفره غذا نیستند بلکه تشنه محبت مسئولان هستند، خوش خلقی مسئولان می‌تواند مردم را بیش از پیش با مسئولان همراه کند چرا که مردم صاحبان انقلاب هستند.

 

طنز، صفا و معنویت را در جامعه گسترش می‌دهد

رئیس کل دادگستری استان یزد هم با تأکید بر رعایت اصول در شعر طنز و پرهیز از تملق و چاپلوسی گفت: جشنواره طنز «دادخند» در جهت مردمی‌سازی دستگاه قضا برگزار می‌شود.

غلامعلی دهشیری با اشاره به ضرورت وجود طنز در جامعه بیان کرد: همواره در سیره اهل بیت(ع) شوخی و مزاح رواج داشته است.

وی با بیان اینکه اسلام دین شادی، نشاط و صلح است، افزود: در احادیث آمده که مؤمن اهل شوخی است از این رو در رفتار مؤمن باید مزاح و شوخی وجود داشته باشد، البته شوخی باید ضابطه‌مند باشد و از تملق و چاپلوسی و دروغ پرهیز شود و داعیه‌دار حق و حقیقت باشد.

رئیس کل دادگستری استان یزد ادامه داد: طنز یکی از نمونه‌های هنری است که اگر در قالب شعر باشد باید اصولی را در آن رعایت کرد، شعر طنز باید با هدف حقیقت‌گویی باشد. از دیگر اصولی که باید در شعر طنز وجود داشته باشد رعایت عدالت و عدم افراط و تفریط است.

دهشیری افزود: یکی دیگر از اصولی که باید در شعر طنز رعایت شود عدم تمسخر و بی‌حرمتی به دیگران است. اصل دیگر طنز محتوای آن است همچنین مرزهای اخلاقی را باید در شعر طنز رعایت کرد.

وی ادامه داد: هر چند باطن طنز جدی است اما روی آن جدی نیست و با توجه به اینکه شعر کارکردهای متعددی دارد لازم ‌است اصل فرهنگی جامعه در آن درج شود.

رئیس‌کل دادگستری استان یزد با اشاره به رویدادها و داستان‌های نقل شده از زمان صدر اسلام و شوخی پیامبر اکرم(ص) با اصحاب و حضرت علی(ع) گفت: در سیره نورانی اهل بیت(ع) طنزپردازی وجود داشته است چرا که طنز صفا و معنویت را در جامعه گسترش می‌دهد و خلق‌های مثبت را افزایش داده و از خلق‌های منفی می‌کاهد و به هر نوعی با هدف نزدیک شدن قلوب و ایجاد صفا و صمیمیت است.

دهشیری ادامه داد: یکی از انواع نقدها در قالب شعر طنز محقق می‌شود و در این سال‌ها با توجه به رویکرد تحولی دستگاه قضا در جهت مردمی سازی دستگاه قضایی از گفتمان شعر و دیگر قالب‌های هنری برای فرهنگ‌سازی استفاده می‌شود.

وی تصریح کرد: برای آشنایی شاعران و طنزپردازان با حقیقت و مشکلات دستگاه قضا، بازدیدهای متعددی انجام شد تا ابتدا با مشکلات دستگاه قضایی آشنا شوند.

رئیس‌کل دادگستری استان یزد خاطرنشان کرد: مراجعین به دستگاه قضا به چهار دسته تقسیم می‌شوند؛ دسته اول حق دارند و دلیل هم دارند، دسته دیگر حق دارند اما دلیل ندارند، گروهی دیگر حق ندارند دلیل هم ندارند و دسته چهارم حق ندارند اما دلیل دارند که باید اذعان کرد این دو دسته آخر در کار دستگاه قضا توقف ایجاد می‌کنند.

دهشیری ادامه داد: باید در قالب شعر طنز کسانی که حق ندارند و دلیل دارند و موجب نارضایتی مردم از دستگاه قضایی شدند را با استفاده از شعر طنز آگاه کرد تا سبب شلوغی و افزایش حجم پرونده نشوند.

وی با بیان اینکه با استفاده از یک شعر کوتاه می‌توان در مردم تلنگری ایجاد و از آسیب‌های اجتماعی دیگر در جامعه جلوگیری کرد، گفت: امیدواریم با یاری هنرمندان و طنزپردازان و همچنین استفاده از رویکردهای هنری در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی و دعاوی گام‌های مؤثر برداریم و این رویکرد در نهایت منجر به کاهش پرونده‌های دستگاه قضا شود.

در پایان مراسم از پوستر جشنواره شعر طنز قوه قضائیه «دادخند» رونمایی و حکم دبیر جشنواره ابلاغ شد.

آیین اختتامیه و معرفی برگزیدگان جشنواره همزمان با هفته قوه قضاییه به میزبانی شهر میراث جهانی یزد برگزار می‌شود.

این جشنواره با دبیری حجت الاسلام مهدی پرنیان به همت دادگستری کل استان یزد و با همکاری حوزه هنری انقلاب اسلامی استان یزد، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد برگزار خواهد شد.

پایان پیام/

ارسال نظر