به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی، این محفل از سلسله جلسات خاطرهگویی «عصر روایت» با حضور سرهنگ رشید محمدی، سرهنگ احیا محمد امیری، قربانعلی رحیمزاده، عبدالحسین نوری، ولی مرادی، محمد ایمانی ودکتر تقی صادقی؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد و تعدادی از پیشکسوتان عرصه دفاع مقدس به تشریح زوایای مختلفی از حضور رزمندگان خراسان شمالی در عملیات بیت المقدس و تلاشهای آنها برای موفقیت در این عملیات و آزادسازی خرمشهر پرداختند.
بر اساس این گزارش، سرهنگ رشید محمدی، یکی از رزمندگانی که در این عملیات حضور داشت در این محفل به ضرورت و اهمیت شکلگیری محافلی از این دست اشاره کرد و گفت: نقل این خاطرات برای ادامه راه شهداء بسیار اثرگذار است و این محفل سبب میشود خاطرهگویی دفاع مقدس از سوی پیشکسوتان برای نسلهای آینده به یادگار گذاشته شود.
این رزمنده دفاع مقدس از این که در گردان حزب ا... در تیپ جواد الائمه حضور داشت، به حرکت گردان حزب ا... از سمت چزابه به سمت شلمچه در شب شروع عملیات بیت المقدس به عنوان پشتیبان عملیات اشاره کرد و از موانعی که سد راهشان بود همچون میدان مین و خاکریزهای متعددی که دشمن ایجاد کرده بود، سخن گفت.
وی ادامه داد: فرماندگان قرارگاههای فجر و نصر و قدس عملیات را مرحلهبندی کرده بودند زیرا باید 100 کیلومتر در دل نیروهای دشمن نفوذ میکردیم و میجنگیدیم و خاکریز به خاکریز جلو میرفتیم تا به هدف میرسیدیم و از این روی عملیات بیت المقدس بسیار مهم بود.
سرهنگ «احیا محمد امیری»، نیز در این محفل با اشاره به اهمیت و ضرورت پرداختن به زوایای مختلف دوران دفاع مقدس به ویژه نسل امروز از عملیات بیت المقدس در میان 19 عملیات بزرگ دوران دفاع مقدس به عنوان موفقترین عملیاتهایی یاد کرد که به واسطه آن مناطق حساس و مهم آزاد و بیشترین اسیر و تلفات به دشمن وارد شد و شاکله دشمن به هم ریخت.
وی اضافه کرد: آمار نیروهای مستقر پیاده در منطقه 36 هزار نفر به غیر از تجهیزات بود و همه با ایثار و فداکاری رزمندگان قلع و قمع شد به گونهای که در عملیات بیت المقدس تجهیز شدیم و تیپ زرهی از تانکهای دشمن تشکیل دادیم.
وی با بیان این که 3 قرارگاه فتح، قدس و نصر در این عملیات وارد عمل شدند و رزمندگان خراسان شمالی نیز در قالب تیپ 21 امام رضا (ع) در قرارگاه قدس حضور داشتند، اظهارداشت: دشمن تمام توان خود را در منطقهای که قرارگاه قدس عملیات انجام داده بود، گذاشت و در شب نخست توان دشمن به حدی بالا بود که موفق به شکستن خط نشدیم و در شب دوم نیز عملیات انجام شد و در نهایت خط شکسته شد و در مرحله اول نیروها توانستند از رودخانه کارون عبور کنند و ما نیز توانستیم در 2 نقطه رودخانه کرخه از کرخه عبور کنیم، اما دشمن روز بعد بخشی از خاکی که اشغال کرده بودیم را پس گرفت.
وی با اشاره به این که عملیات در 4 مرحله انجام گرفت و بچههای خراسان شمالی در 3 گردان رزمی و خط شکن سازماندهی شده بودند، گفت: بعد از مرحله سوم عملیات، تلفات سنگین بود و برای استقرار در شمال غرب خرمشهر، باقی مانده 3 گردان را در قالب یک گردان سازماندهی کردند که مسئولیت آن را من بر عهده گرفتم و محاصره تنگتر و تنگتر شد و سرانجام با حمله هوایی دشمن زخمی شده و به بیمارستان منتقل شدم، اما با اصرار دوباره به منطقه برگشتم.
«محمد ایمانی» نیز از دیگر دلاورمردانی بود که در این محفل حضور داشت و هر چند گذر زمان و بیان نکردن خاطرات آن روزها سبب شده بود تا بخشی از خاطرات را در ذهن داشته باشد، اما گریزی به رشادتها و دلاورمردیهای رزمندگان در عملیاتهای متعدد زد و از تلاشهای آنها برای دفاع از وجب به وجب خاک کشور گفت و باور داشت که با همه تلاشهای صورت گرفته، خرمشهر را خدا آزاد کرد.
«قربانعلی رحیمزاده» و«عبدالحسین نوری» از دیگر رزمندگان حاضر در این محفل نیز از شجاعت و ایمان رزمندگانی سخن گفتند که با نثار خون خود از وجب به وجب خاک این سرزمین دفاع کردند.
گفتنی است، این محفل در راستای حفظ و جمعآوری خاطرات 8 سال دفاع مقدس در قالب نقل خاطرات رزمندگان و گپ و گفتهایی که تکمیل کننده حلقه زنجیره خاطرهگویی است، همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر کلید خورد و از این پس هر 2 هفته با حضور شخصیتهای مختلفی که هر یک راویان روزهای خون و حماسه خواهند بود، به همت حوزه هنری خراسان شمالی برگزار می شود.