به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از ایسنا، در معرفی این کتاب که با قیمت ۶۰ هزار تومان در نشر باد منتشر شده، آمده است: این کتاب با مقدمه میرجلال الدین کزازی، جلال خالقی مطلق و قدمعلی سرامی همراه با ۵۷ عکس برگزیده نخستین جشنواره ملی عکس شاهنامه منتشر شده است.
پیشتر نسخه انگلیسی این کتاب از سوی دانشگاه کمبریج و نسخه دیجیتالی آن در ایران منتشر شده بود. در بخشی از یادداشت جلال خالقی مطلق درباره این کتاب آمده است : «نگارنده این سطور در زندگی خویش کتابهای مصوّر از شاهنامه و آثار دیگر ادب فارسی اثرِ نگارهگران دیروز و امروز بسیار دیده است، ولی کتاب حاضر بر دل او تأثیری دیگر داشت و احساسی را زنده کرد که غربیها بدان «نوستالژی» میگویند. این اصطلاح در اصل به معنی «دلتنگی برای میهن» است، ولی امروزه عموما به معنی «دلتنگی و اشتیاق و میل و آرزو به گذشته» به کار میرود و شاید بتوان آن را کوتاه «گذشتهگرایی» و یا «گذشتهیادی» و یا «گذشتهدلی» گفت. در کتاب حاضر «نوستالژی» در هر دو معنی کهن و نو آن بهخوبی نمود میکند.
من بر ارزش هنری مینیاتورهای قدیمی واقفم. ولی از سوی دیگر، دیدن اینکه رستم با آن همه ابهّت و یال و کوپال در آن تصویرها با سرِ تراشیده و چشمهای مغولی، مانند کودکان یتیم در گوشهای کِز کرده است، راستش چنگی به دل من نمیزند. در مقابل، بیشتر نگارهها و تندیسهای کتاب حاضر ادعایی در زمینه هنر رسمی و سنتی ندارند، بلکه مجموعهای از هنر مردم است؛ سادهتر بگویم، سفره دل مردم است که اگر خوراکهای رنگین در کاسههای زرّین ندارد، ولی نان و پنیر و سبزیاش لذّتی ویژه دارد. در این مجموعه گویی فردوسی و شاهنامهاش جزو لاینفکّ زندگی مردم شده، فرزانه طوس با مردم در خانه و کوی و بازار در رفت و آمد و گفتوگوست و در غم و شادی آنها شریک است. یکجا تصویر حکیم را به دیوار کوچه یا خانهای کشیدهاند، چنانکه گویی او بر رفتار مردم نظارت میکند».