زنانی با آثار هنری ماندگار میلیون دلاری

زنانی با آثار هنری ماندگار میلیون دلاری
با وجود اینکه زنان همانند مردان نتوانسته‌اند در طول تاریخ در زمینه هنرهای تجسمی به توفیق و شهرت آنچنان دست پیدا کنند، اما همواره بوده‌اند زنانی که آثاری به یادماندنی در این حوزه از خود به یادگار گذاشته‌اند.
سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۶
کد خبر :  ۱۳۵۹۳۶

به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از ایسنا، الجزیره در گزارشی به نام تعدادی از نقاشان زن اشاره کرده است که در حال حاضر تابلو نقاشی‌هایشان میلیون‌ها دلار ارزش دارد.

 

برت موریسو (۱۸۹۵ ـ ۱۸۴۱)

برت موریسو در سال ۱۸۴۱ در یک خانواده بورژوازی فرانسوی در بورژ، مرکز فرانسه متولد شد. او برخلاف خواهرش که در حرفه نقاشی به موفقیتی دست نیافت در این زمینه استعداد درخشانی داشت.

برت نزد نقاشان بزرگ زمان خود مانند کلود مونه، پیر آگوست رنوار و آلفرد سیسلی شناخته شده بود و با ادوارد مانه، یکی از پیشگامان مکتب امپرسیونیسم ازدواج کرد.

موریسو به خاطر تربیت و شخصیت محافظه کارانه‌اش، در نقاشی هم محافظه کاران عمل می‌کرد تا اینکه در دهه هفتاد قرن نوزدهم این محافظه‌کاری را کنار گذاشته و به هنرمندی جسور و به روز تبدیل شد.

 

 

روزی از تابستان

 

از تابلوهای معروف این هنرمند «روزی از تابستان» است که در مقایسه با تپه‌های لکه‌لکه‌ی مونه و دورهمی‌های رنوار، «روزی از تابستان» موریسو احساسات را عمیق‌تر به تصویر می‌کشد.

نقاشی برت موریسو از تصویر آرامش تابستانی‌ برای زمان خود غیرمعمول بود. انتخاب نگهدارنده‌ی شاهکار موریسو حدود یک قرن دعوا به دنبال داشت. جنگ اصلی بین گالری ملی لندن و شهر دوبلین در جریان بود. هیو لین، کلکسیون‌دار ایرلندی، تلاش زیادی برای گرفتن نقاشی موریسو کرد، اما موفق نبود. در سال ۱۹۱۵ هیو به قتل رسید و تمام کلکسیونش به لندن فرستاده شد. کمی بعد، ادعا شد که هیو تعدادی از آثارش را به شهر دوبلین بخشیده، اما گالری ملی لندن به این ادعاها توجهی نکرد. علی‌رغم تلاش‌های بسیار هنرجوها و هنرمندان ایرلندی، این اثر همچنان در گالری ملی لندن نگهداری می‌شود.

 

آنجلیکا کافمن (۱۸۰۷ ـ ۱۷۴۱)

آنجلیکا کافمن یک نقاش نئوکلاسیک سوئیسی بود که در لندن و رم موفق به کار شد. در درجه اول از او به عنوان یک نقاش تصاویر تاریخی می‌شود. کافمن نقاشی ماهر در خلق پرتره، تصاویر و مناظر بود. در اواخر قرن هجدهم توانست در حوزه نقاشی که مردها بر آن تسلط داشتند بدرخشد و یکی از پرچم‌داران مکتب کلاسیک شود.

پرتره‌هایی که کافمن از اشراف می‌کشید، موجب شناخته شدنش در سرتاسر اروپا شد و به چنان شهرتی رسید که کمتر کسی از نقاشان آن دوره به آن دست یافتند.

 

 

اثری از آنجلیکا کافمن با قیمت پیشنهادی ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار دلار

 

آنجلیکا و ماری موزر (نقاش انگلیسی) تنها دو زن در میان اعضای بنیانگذار آکادمی سلطنتی هنر لندن در سال ۱۷۶۸ بودند و به مدت یک قرن و نیم، او تنها زنی بود که عضو آکادمی بود.

 

زینایدا سربریاکوآ (۱۹۶۷ ـ ۱۸۸۴)

زینایدا سربریاکوآ نقاش اهل روسیه بود. او در یک خانواده هنرمند به دنیا آمد. پدربزرگش مهندس معمار، پدرش نقاش و مجسمه‌ساز و دایی‌اش هنرمند منتقد بزرگی بود و زینایدا نیز راه خانواده‌اش را پیمود.

او برخلاف نظر خانواده‌اش ازدواج کرد و به اجبار با همسرش راهی فرانسه شد. زینایدا پسر کوچک خود را در روسیه گذاشت و ۳۶ سال بعد با او ملاقات کرد.

با وجود اینکه در حال حاضر تابلوهای نقاشی این هنرمند بسیار ارزشمند و گران‌قیمت هستند، اما او در فقر زندگی می‌کرد و گاهی بدون دریافت هیچ پولی برای مشتری‌هایش نقاشی می‌کشید.

از استعداد این نقاش روس برای اولین بار در ۲۶ سالگی قدردانی شد، زیرا نقاشی‌های او در هفتمین دوره نمایشگاه اتحادیه هنرمندان روسیه به نمایش درآمد؛ اما به دلیل مهاجرت به فرانسه نتوانست در آن نمایشگاه حضور یابد و دیگر هرگز به وطن بازنگشت.

 

 

هنگام صبحانه اثر زینایدا سربریاکوآ

 

نقاشی «هنگام صبحانه» اکنون در گالری ترتیاکوف در مسکو، به نمایش گذاشته شده که زینایدا در این تابلو فرزندانش را پشت میز نقاشی کرده است؛ این تابلو یکی از بهترین نقاشی‌های کودکان در تاریخ هنرهای تجسمی به حساب می‌آید.

برخی از نقاشی‌های سقفی و دیواری تئاتر هنری مسکو از کارهای زینایدا سربریاکوآ است.

 

فریدا کالو (۱۹۵۴ ـ ۱۹۰۷)

فریدا کالو نقاش معروف مکزیکی، یک هنرمند عجیب و غریب بود که تنها اندکی پیش از مرگش به شهرت رسید.

فریدا در جوانی یک تصادف مرگبار را از سر گذراند و ۳۰ عمل جراحی را پشت سر گذاشت اما این سختی‌ها مانع شکوفایی استعداد او در دنیای هنر نبود.

 

 

دیه‌گو ریورا / فریدا کالو

 

خودنگاره‌هایی که فریدا از خودش می‌کشید مورد توجه دیه‌گو ریورا، دیگر نقاش کمونیست مکزیکی قرار گرفت. آن‌ها سرانجام با هم ازدواج کردند و فریدا پس از ازدواج، همسرش را منبع الهام خود قرار داده و اغلب ابداعات هنری‌اش بعد از ازدواج با او شکل گرفت.

فریدا کالو عمر طولانی نداشت و در ۴۷ سالگی از دنیا رفت اما امروزه تابلو‌های او میلیون‌ها دلار ارزش دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر