به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران، در این جلسه هیات انتخاب و داوری جلسه متشکل از عباس اکبری، نرگس حریریان، شهریار رضایی، روح الله شمسیزاده، مجید حقیقی، یوشین اوگاتا به صورت آنلاین حضور داشتند.
بر اساس تصمیم شورای سیاستگذاری و مفاد فراخوان، انتخاب آثار در دو مرحله صورت میگیرد؛ مرحله اول بر اساس طرح پیشنهادی و رزومه هنرمند است که در این مرحله تعداد ۸۷ هنرمند ایرانی با ۱۶۵ اثر حضور یافتند.
بر اساس اعلام فراخوان، از این تعداد ۲۵ اثر میتوانستند به مرحله دوم و ساخت ماکت راه یابند، اما هیات انتخاب آثار پس از بررسی طرحهای پیشنهادی و رزومه هنرمندان،۱۶ هنرمند را برای حضور در مرحله دوم انتخاب و معرفی کرد. هنرمندان منتخب مرحله اول باید مدل اثر خود را با متریال اصلی از تاریخ ۲۰ تا ۲۴ دی ماه ۱۳۹۹ در ساعات اداری برای داوری نهایی به دبیرخانه سمپوزیم واقع در عمارت عین الدواله ارایه کنند.
بیانیه هیات انتخاب دهمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمه سازی تهران به این شرح است: بر اساس تصمیمات شورای سیاستگذاری، انتخاب آثار دهمین دوره، در دو مرحله صورت میگیرد. شورای انتخاب با بررسی آثار، طرحهای پیشنهادی و روزومه هنرمندان در نهایت از میان ۱۶۵ اثر رسیده از ۸۷ هنرمند ایرانی، تعداد ۱۶ اثر را در مرحله اول انتخاب نمود، هنرمندان منتخب بر اساس شرایط ذکر شده در فراخوان نسبت به ارسال ماکت نهایی برای اجرا در تاریخ مقرر با متریال اصلی اقدام مینمایند و انتخاب نهایی از بین آثار رسیده در مرحله دوم صورت خواهد گرفت.
هیات انتخاب با بررسی آثار رسیده و با توجه به مولفههای مدنظر در این دوره؛ همچون توجه به سایت و مکان محور بودن آثار، قابلیتهای ارتباط با محیط و مخاطب، چیدمان، گسترش در فضا، مکان، ویژگی و قابلیتهای منظر و همچنین توانایی هنرمند در استفاده از امکان بوجود آمده در این دوره (استفاده از متریال جانبی آهن) به بررسی آثار پرداخت.
هر چند در کلیت آثار پیشنهادی، همچنان مولفههای فرمی بخصوص جنبههای هندسی در اولویت پیشنهادی شرکتکنندگان و آثار ارسالی قرار داشت و علی رغم تاکید شورای سیاستگذاری، انگارههای تثبیت شده سمپوزیومها، بخصوص در دورههای برگزار شده ادوار سمپوزیوم مجسمهسازی تهران، همچنان به عنوان نگاه غالب در آثار مطرح است؛ بنابراین هیات انتخاب با درنظر گرفتن شرایط موجود و با دستهبندی آثار ارسالی، به نوعی سعی در ایجاد ارکستراسیون و هماهنگی در آثار انتخابی نمود و با انتخاب نمونه آثار موفق در ایدهپردازی و قابلیتهای فنی اجرا در هر گروه (ژانر)، امکان فرصت مطالعه دقیقتر و ارایه ماکت نهایی را در مرحله دوم برای منتخبین فراهم ساخت.
شورای انتخاب بر این اعتقاد است؛ در دهمین دوره سمپوزیوم مجسمهسازی تهران لزوم توجه به امرکیفی و نگاه حساستر نسبت به آن ضروری است لذا با اینکه امکان انتخاب ۲۵ اثر برای مرحله اول وجود داشت اما بدلیل توجه به مولفههای کیفی، ۱۶ اثر در این مرحله انتخاب گردید. قطعا علیرغم اینکه در فراخوان به انتخاب ۱۰ هنرمند در مرحله دوم برای اجرا تاکید شده است، اما همچنان مقوله کیفیت و توان اجرایی اثر در انتخاب نهایی دخیل خواهد بود.
اسامی منتخبین مرحله اول داوری دهمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران به این شرح است: احسان گرمسیری، بهمن چگینی، بهنام آخربین، حمزه حیدریفر، حمید محمدحسین، سحر خلجی، سروش صناعی فرید، سمیه دهقان، علی خطایی ایلخچی، عنایت صحرایی، محمدجواد جعفری، مصطفی محسنی، میلاد نبیزاده، هامون نظیری، اکبر صافی و احسان طوسی.