به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خوزستان، همزمان با عزاداریهای ماه محرم، آیین شعرخوانی مجازی شاعران خوزستانی بهصورت ارتباط زنده برگزار شد.
بنابراین گزارش، در این شب که به همت واحد آفرینشهای ادبی حوزه هنری خوزستان و با همکاری اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان برگزار شد، جمعی از شاعران برجسته استان خوزستان تازهترین سرودههایشان را در مدح و وصف واقعه عاشورا، امام حسین (ع) و یارانشان قرائت کردند.
در بخش آغازین این سوگواره سینا دلشادی سرپرست حوزه هنری استان خوزستان، ضمن خوشآمدگویی به میهمانان حاضر در این مراسم معنوی، فرا رسیدن دهه محرم را به اهالی هنر و فرهنگ و رسانه تسلیت گفت.
دلشادی ادبیات فارسی را یکی از جریانهای بالنده نشر فرهنگ اسلامی و آموزههای اهلبیت(علیهم السلام) دانست و افزود: نقش شاعران ایرانی در گسترش آموزههای قرآنی، ادبیات -و خصوصاً شعر- را بهعنوان رساترین زبان فرهنگ اسلامی ما معرفی کرده است. شاعرانی چون حافظ، مولانا، سعدی و... با افتخار خود را مرید مکتب اهلبیت(علیهم السلام) خواندهاند و سجایای اخلاقی و افقهای معرفتی دین اسلام را با ظرافتهای شاعرانه درآمیخته و پیام ماندگار بهجا نهادهاند.
دلشادی تأکید کرد: در روایات خواندهایم که در صدر اسلام و در اوج غزوات، پیامبر اسلام (ص) شاعران جبهه ی حق و اسلام را مورد تفقد ویژه قرار میداد و همین نکته اهمیت شعر را در عصر و دوره جهاد در نزد رسول اکرم (ص) اثبات میکند.
سینا دلشادی ضمن اشاره به فرازهایی از دعای زیارت عاشورا اظهار داشت: آنچه بهعنوان میراث و گنجینه فرهنگی و معرفتی ما بهجا مانده است راهنمای ما در همهی فراز و فرودهای زندگی ماست. إِنِّی سِلْمٌ لِمَنْ سَالَمَکُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَکُمْ إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَةِ به این معناست که ما در یک تقابل ابدی میان حق و باطل هستیم. صف آرایی که تا روز قیامت ادامه خواهد داشت. آنچه در ادعیه ما توصیه شده است، نشان میدهد که سمت و جهت معرفتی انسان بهسوی شناخت حق، و در ادامه دفاع همهجانبه از حق است. نوع بشر را به تعقل، تفکر، خردورزی و مبارزه با ظلم و ستم، آزادگی و عزتمندی و انس با آرمانهای مقدسی همچون دعوت میکند. آزادگی و عدالتخواهی و زیر بار ظلم و ستم نرفتن آرمانهای مورد تایید همه انسانها است و توجه به مسائل فطری منحصر به یک زمان و مکان خاص نیست.
مجموعه حوزه هنری نیز تلاش دارد در چشمانداز خود از این معیار پیروی کند. از این روست که سیاستگذاری و برنامهریزیهای خود فضا را برای تسهیل و ترویج کلام حق که همانا پیام قرآن و سلوک ائمه معصومین است مهیا کند.
گفتنی است، در این برنامه شاعرانی چون عبدالرحیم سعیدیراد، فردین کوراوند، مرتضی حیدری آلکثیر، علیرضا شکرریز، هوشنگ دیناروند، رحمن ایزدی، محمد زلقی و... تازهترین آثار خود را قرائت کردند و با استقبال خوب مخاطبان مواجه شد.