یک هنرمند زن عربستانی عنوان کرد؛

تبعیض و عدم توجه نسبت به هنر و هنرمندان زن در عربستان

تبعیض و عدم توجه نسبت به هنر و هنرمندان زن در عربستان
نقاش زن عربستانی از بی‌توجهی کشورش به هنرهای تجسمی و به ویژه نادیده گرفتن زنان هنرمند ابراز تاسف کرد.
يکشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۸
کد خبر :  ۱۳۱۸۵۸

به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از ایسنا، الجزیره در گزارشی با اشاره به دشواری‌های فعالیت هنرمندان زن در کشوری مانند عربستان، بر این نکته تاکید داشته است، «با وجود این که هنر مرد و زن نمی‌شناسد و تفاوتی میان هنرمندان مرد و زن وجود ندارد اما سختی که مقابل هنرمندان زن در کشوری مانند عربستان وجود دارد، ارزش کار هنری آن‌ها را دو چندان می‌کند.»

سلوناس عثمان داغستانی؛ نقاش زن اهل عربستان، به یک خبرگزاری آلمانی گفته است: برخی میان هنر مرد و زن تفاوت قائل می‌شوند که به نظرم این تبعیض و تفاوت قائل شدن درست نیست. تنها تفاوت این است که زنان تمام احساست منفی و مثبت درونشان را در هنر خود منعکس می‌کنند و تابلویی رنگارنگ می‌آفرینند.

او در ادامه گفته است: کشورهای عربی برای درک آثار هنری هنوز در ابتدای راه هستند اما هنرمندان این کشورها با شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی هنری ثابت کرده‌اند که در این زمینه حرفی برای گفتن دارند.

این هنرمند عربستانی ابراز امیدواری کرده است تا هنر به جایگاه اصلی خود در کشورش برسد؛ یعنی هنرمند بتواند احساسات و عقایدش را با رنگ‌ها نشان دهد و اینگونه است که ارزش این آثار در جامعه شناخته می‌شود. به گفته داغستانی این امر نیازمند توجه و اهتمام تمام مردم جامعه است.

 

 

این نقاش زن عربستانی از بی‌توجهی به هنرمندان به ویژه هنرمندان زن در کشورش گله کرده و ادامه داده است: هنرهای تجسمی در عربستان جایگاه لازم را ندارند. قاعده و قانون مشخصی برای حمایت از هنرمندان و تشکیل گالری‌های هنری وجود ندارد.

داغستانی تصریح کرده است که با وجود محدودیت‌هایی که برای هنرمندان زن به ویژه در کشور عربستان سعودی وجود دارد، زنان هنرمند عربستانی در سال‌های گذشته ثابت کردند که با احساسات صادق و ترکیب آن با هنرشان می‌توانند آثار مورد توجهی خلق کرده و در این زمینه پیشرو باشند.

آنان تلاش کرده‌اند تا در نمایشگاه‌های داخلی و بین‌المللی جایگاهی داشته باشند و سختی‌هایی که مقابل آن‌ها برای ورود به حوزه هنرهای تجسمی وجود دارد را از میان بردارند.

این نقاش زن در ادامه صحبت هایش یکی دیگر از مشکلات نقاشان در کشورهای عربی را مشکلات اقتصادی عنوان کرده و گفته است: مسئله دیگر این است که در کشورهای عربی هنوز هنر به عنوان راهی برای امرار معاش در نظر گرفته نمی‌شود و هنرمندان نمی‌توانند از راه هنرشان کسب روزی کنند. به جز گروهی اندک درکی از ارزش معنوی و مادی آثار هنری ندارند. سرمایه‌گذاری در بخش هنرهای تجسمی انجام نمی‌شود و سازو‌کار قانونی برای تشکیل نمایشگاه‌های هنری و حمایت از هنرمندان وجود ندارد.

داغستانی که در دانشگاه ملک عبدالعزیز در رشته هنرهای اسلامی تحصیل کرده است از علاقه‌اش به تاریخ و به ویژه تاریخ حجاز و نیز ترسیم سنت‌های تاریخی و اسلامی گفته است.

سلوناس داغستانی تا کنون در ۱۷ نمایشگاه داخلی و نیز چندین نمایشگاه بین‌المللی از جمله نمایشگاه‌هایی در اردن و قاهره شرکت کرده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر