«نمازی» رئیس حوزه هنری خراسان شمالی رویدادها و فعالیتهای فرهنگی را در گرو فعالشدن جامعه فرهنگی و هنری دانست و تصریح کرد: متاسفانه در شرایط فعلی، اصحاب فرهنگ و هنر، در زمره متضررترین قشرهای جامعه قرار گرفتهاند.
وی به عنوان یکی از متولیان فرهنگ و هنر خواستار توجه ویژه به جامعه فرهنگ و هنر و بهرهگرفتن از این ظرفیت فرهنگ ساز به منظور برون رفت از وضعیت نگران کننده امروز برای این قشر از جامعه شد.
وی به جدال فرهنگی که ملتها به دلیل شیوع کرونا از خود نشان دادند، اشاره و برگ برنده در ایران را مقوله فرهنگ بیان و اظهار کرد: با بررسی رابطه فرهنگ و هنر و میزان اثرگذاری هنر به عنوان ابزار فرهنگ ساز میتوان به اهمیت این مسئله پی برد اما به خاطر عینی نبودن فرهنگ و کمتر دیدهشدن آن توسط مدیران سیاسی کم توجهی بیشتری به این مقوله میشود.
وی ادامه داد: در حالی که در این شرایط باید بیشتر از گذشته سراغ هنرمندان و ابزارهای فرهنگساز و هنرمندانی رفت که میتوانند در مقابله با کرونا و با تولید آثار و محصولات و حتی گپ و گفت با مردم در حوزه فرهنگ سازی به ما کمک کنند اما این قشر به حال خود رها شدهاند.
این مقام مسئول با بیان این که حوزه هنری میتواند مسئولان را به توجه به مقوله فرهنگ و هنر فرا بخواند اما متاسفانه چیزی که عینیت دارد بیشتر درک می شود، تصریح کرد: وظیفه من به عنوان مدیر فرهنگی ایجاد حساسیت به این موضوع است که تا چه اندازه میتوان از ظرفیت اهالی فرهنگ و هنر استفاده کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش از این که کرونا سبب شده بستر فضای مجازی را جدیتر بگیریم، سخن گفت و جامعه هنری را به بهرهمندی از فضای مجازی آن هم در شرایطی که بخش اعظمی از اقتصاد هنر در فضای مجازی شکل میگیرد، فراخواند و تصریح کرد: اهالی فرهنگ و هنر در صورت ماندگاری در این عرصه و حضور پررنگ باید نگاه جدی به این مقوله داشته باشند و این شاید نوید خوبی برای آینده باشد تا جامعه هنری به این سمت حرکت و با تعریف فعالیتهای خود در این فضا اقتصاد هنر را تامین کند.
رئیس حوزه هنری خراسان شمالی به حمایت متولیان فرهنگ و هنر اشاره کرد و این مقوله را منوط به جذب اعتبارات دانست و گفت: با جذب اعتبار در حوزههای مختلف میتوان فعالیتهای فرهنگی و هنری را جهتدهی کرد اما وقتی به این مقوله پرداخته نشده است، خیلی نمیتوان انتظار داشت حوزه هنری بتواند حرکت شاهکاری انجام دهد.
وی به رابطه مستقیم فعالیتهای فرهنگی و هنری با اعتبارات اشاره کرد و افزود: با گذشت 5 ماه از سال ریالی اعتبار فرهنگی دریافت نکردهایم اما فعالیتهای فرهنگی متوقف نشده ولی آنگونه که باید به آن توجه نمیشود.
وی توجه کردن رسانهها و مدیران تصمیمساز و تصمیمگیر به این مسئله را یک ضرورت خواند و تاکید کرد: باید به فرهنگ و هنر نگاه جدیتری داشت.
وی ادامه داد: اگر دانشگاه علوم پزشکی و ستاد مبارزه با کرونای استان در راستای فرهنگسازی هزینه میکرد، این ظرفیت در استان وجود داشت.
رئیس حوزه هنری استان به تولیدات مرتبط با موضوع کرونا و فرهنگسازی در این زمینه از سوی حوزه هنری اشاره کرد و گفت: از همان آغازین روزهای شیوع کرونا، هنرمندان کاریکاتوریست پای کار آمدند و با برگزاری جشنواره در راستای فرهنگسازی قدم برداشتند.
وی ادامه داد: حوزه هنری نیز در نشر آثار این جشنواره حمایت کرد و از سوی دیگر به بازتاب فعالیتهای خودجوش هنرمندان پرداخت.
وی به برگزاری مسابقه داستانک، کتابخوانی و دیگر رویدادهای هنری که با محوریت کرونا رقم زده شده است، اشاره و تصریح کرد: در شرایطی که برگزاری رویدادها به صورت حضوری امکان پذیر نیست، تلاش کردیم بخشهای غیر رویدادی همچون پژوهشی و کارگاههای مجازی را پر رنگ کنیم.
وی از این که در این شرایط بیشتر به مقوله تولید میپردازیم و به تقویت بخشهای غیر رویدادی همچون تولید محتوا، کتاب، موسیقی و سرود توجه میکنیم، تصریح کرد: حرکت به سمت فضای مجازی در بخشی از رویدادها همچون برگزاری محافل شعر، محافل ادبی و گپ و گفتهای اینستایی و نشستهای تخصصی که از ابتدای شیوع کرونا رقم خورد و تمام واحدهای هنری در فضای مجازی فعال شدند، از دیگر اقدامات صورت گرفته است.