به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، آیین اختتامیه نهمین جشنواره بین المللی «دف؛ نوای رحمت» امروز(جمعه 25 مرداد) با حضور جمعی از هنرمندان و مردم در پردیس سینمایی بهمن سنندج برگزار شد.
مرادی: جشنواره دف نوای رحمت مایه مباهات استان کردستان است
پس از قرائت قرآن کریم، پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و اجرای موسیقی، امین مرادی دبیر نهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت و رییس حوزه هنری استان کردستان با خیرمقدم گویی به مهمانان جشنواره بیان کرد: این جشنواره امروز به درختی تنومند و صحنه ای برای نمایش همدلی، مهربانی و همگرایی تبدیل شده است. اگر این رویداد تا دیروز محدود به ایران بود، در این دوره در ابعاد بین المللی گسترش یافته است.
وی افزود: برگزاری این جشنواره در سنندج که به عنوان پایتخت دف جهان شناخته می شود، ادای احترام به همه بزرگان این شهر است که نوای دف و ذکر حق را سر داده اند، محسوب می شود.
مرادی با یاد کردن از عارفان نامی استان کردستان خاطر نشان کرد: جشنواره بین المللی دف نوای رحمت مایه افتخار کردستان است و برگزاری خود را مدیون هنرمندان، مردم و مسئولان است و باید از حمایت های مادی و معنوی استاندار و نماینده محترم ولی فقیه و ریاست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان تشکر کنم.
دبیر جشنواره با اشاره به حضور 304 اثر و راهیابی 202 اثر به بخش رقابتی عنوان کرد: امسال برای اولین بار شاهد حضور گروه های خارجی قوالی با ارائه موسیقی هند و افغانستان و یاران از کردستان عراق و... بودیم. همچنین برگزاری اجتماع بزرگ دف نوازان در مراسم «آوای دوست» که با بارش باران و نعمت الهی همراه شد و نمایش فیلم «پرنده نادر» و حضور گسترده مردم را باید به عنوان بخش های دیگر این جشنواره دانست.
وی با تقدیر از محمدجلیل عندلیبی بیان کرد: او تلاش های بی بدیلی در تربیت هنرمندان جوان و شناخته شده در استان و ایران داشته است. همچنین باید از داوران جشنواره برای همراهی شان و اهالی رسانه برای پوشش خبری این اتفاق تشکر کنم.
حسینی شاهرودی: انسان باید هنر خداوند را متجلی کند
آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی نماینده ولی فقیه در استان کردستان نیز با حضور روی سن عنوان کرد: دهه امامت و ولایت و عید قربان و غدیر را باید تبریک بگویم. هنرمند واقعی خداوند است که در تکوین جهان همه اجزای عالم را با موسیقی خاصی آفریده است. قرآن کریم نیز دارای آرامش خاصی به جهت نوعی از موسیقی است که در لحن و آیات آن قرار دارد. همچنین تجلی هنر خداوند را در آفرینش انسان نیز می توان دید.
وی افزود: انسان به گونه ای آفریده شده است که هنر الهی را بتواند جلوه گر شود. موسیقی آیینی که با دف نوازی همراه می شود، دارای ویژگی خاصی است که باید به آن توجه شود. علت انتخاب نوای رحمت نیز همین است. ما باید از این نعمت ها بهره ببریم و همه اجزای عالم تسبیح خداوند را می گویند و در مسیر کمال نیز حرکت می کنند و قدرت خداوند را متجلی می کنند. در واقع جلوه ای از هنر الهی را ظاهر می کنند که به ماندگاری شان کمک می کند. همچنین همزمان خودشان را نیز متحول می کنند و در این رابطه متقابل باید همه چیز در مسیر تکامل و رشد آدمی به کار گرفته شود تا به خدا نزدیک تر شود.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان خاطر نشان کرد: در هر دورانی از تاریخ یک خلیفه الهی که کمالات الهی در او متجلی شده است، وجود دارد و آن ها نیز از جمله هنرمندان هستند. برای مثال نهج البلاغه کتابی هنرمندانه در کلام و محتواست و فرصت های جشنواره ها نظیر دف نوای رحمت نیز به این رشد و کمال کمک می کنند.
در ادامه مستندی از روند برگزاری جشنواره نمایش داده شد و با حضور اعضای هیات داوری و مسئولان و مدیران و هنرمندان حاضر در مراسم جوایز برگزیدگان در بخش مختلف اهدا شد.
در ادامه گروه دف نوازی با سرپرستی مسعود مرادی و سرپرستی شهرام منصوری به اجرا پرداختند.
همچنین مستندی از زندگی محمدجلیل عندلیبی نوازنده و آهنگساز پیشکسوت پخش شد و استاندار کردستان، بیژن کامکار، فریدون شهبازیان، عماد توحیدی، امین مرادی رییس حوزه هنری استان کردستان و دبیر جشنواره، مهدی احمدی دبیر هنری جشنواره برای تجلیل از این هنرمند پیشکسوت به روی سن رفتند.
عندلیبی: افتخار می کنم که سنندج پایتخت دف جهان است
محمدجلیل عندلیبی بیان کرد: باید این مژده را بدهم که کتابی درباره دف و تکایا و حامل دف که چیزی شبیه کلید سل است، نوشته ام و سعی کرده ام دف را به طور آکادمیک معرفی کنم و این کتاب را به حوزه هنری تقدیم می کنم.
وی افزود: افتخار می کنم دف جهانی شده است و سنندج به عنوان پایتخت دف جهان شناخته می شود. باید از استاد فرزاد عندلیبی نیز تشکر کنم که این سال ها من را سربلند کرده است.
در ادامه حاضران نجمه تجدد همسر بیژن کامکار را تشویق کردند.
برگزیدگان نهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت معرفی شدند
در ادامه جایزه ویژه دبیر جشنواره به محمد مرادی تعلق گرفت. وی به دلیل حضور منصور مرادی پدرش در گروه داوران جشنواره از حضور در جشنواره و بخش تکنوازی آقایان بزرگسال انصراف داده بود.
تکنوازی بانوان نوجوان
الیسا قدسی از شهررضا نیز جایزه سوم بخش تکنوازی بانوان نوجوان را به خود اختصاص داد. آرینا ایوبی از سنندج رتبه دوم و مهتاب کرامتی از مشهد رتبه اول این بخش را دریافت کردند.
تکنوازی آقایان نوجوان
جایزه ویژه هیات داوران در بخش تکنوازی آقایان نوجوان به تایماز محسنی از تبریز تعلق گرفت.
همچنین رضا دزایی پور از ساری، علی صیاد پور از آمل و آران حسن زاده از مریوان رتبه سوم را در این بخش دریافت کردند.
تکنوازی بانوان بزرگسال
سیران ادیب فر از سنندج، مژده رحمانی از سنندج و فاطمه دوستی از مشهد به ترتیب رتبه های اول تا سوم را از آن خود کردند.
تکنوازی آقایان بزرگسال
عرفان مرادی از سنندج، علی اصغر کرمی از آمل رتبه های اول و دوم را در بخش تکنوازی آقایان بزرگسال دریافت کردند و جایزه سوم این بخش نیز به طور مشترک به متین رحمانی از سنندج و آرمین رستگاری از بیجار رسید.
مولودی خوانی
گروه سوزی دل به سرپرستی مهران حسینی از استان سنندج، گروه بیدل به سرپرستی علی پورعطایی از تربت جام و گروه محمد رسول الله به سرپرستی فرید منصوری از سنندج به عنوان برگزیدگان بخش مولودی خوانی نهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت معرفی شدند.
گروه نوازی
گروه نوانس به سرپرستی پوریا رحمانی از کردستان رتبه اول، گروه آراس به سرپرستی نیلوفرکریمی از یزد رتبه دوم و گروه آوین به سرپرستی مریم گلسرخی زاده از یزد رتبه سوم بخش گروه نوازی را به خود اختصاص دادند.
بهمن مراد نیا استاندار کردستان، آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی نماینده ولی فقیه در استان کردستان، حشمت الله صیدی شهردار سنندج، بهرام نصراللهی زاده رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان، حسین خوش اقبال معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان، بیژن کامکار، نجمه تجدد، فریدون شهبازیان، محمدجلیل عندلیبی، عماد توحیدی، منصور مرادی، مجدالدین معلمی معاون هنری حوزه هنری، امین مرادی رییس حوزه هنری استان کردستان و دبیر جشنواره، کژوان ضیاالدینی دبیر علمی و مهدی احمدی دبیر هنری نهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت، عباس محمدی مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری، میلاد عرفان پور مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری، سرهنگ عسگری فرمانده سپاه پاسداران سنندج، محمد زرویی نصرآباد مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری سپهر سوره هنر، محمدرضا زنگنه، سروش بخشش، ایرج کاکی مدیر روابط عمومی حوزه هنری استان کردستان و... از جمله حاضران در این مراسم بودند.