این آلبوم در هفت بخش مختلف از میان آوازهای خوانده شده استاد احمد مراتب در سالهای گذشته گلچین و منتشرشده است.
اشعار این آین آلبوم از سعدی، غلامحسین جواهری، صغیر اصفهانی، و فواد کرمانی است. که در دستگاهها و نغماتی مثل: سه گاه، بیات ترک ، افشاری، شوشتری،اصفهان و دشتی اجرا شده اند که بعضی در قالب مناجات، وبعضی در مدح امیرالمومنین علی(ع) هستند، ونفس گرم استاد سید احمد مراتب،مخاطب را کاملا در حال و هوای این ایام قرار میدهد.
گفتنی است، سید احمد مراتب، اول شهریور ماه سال 1331 در اصفهان دیده به جهان گشود. پدر و پدر بزرگ او هر دو از بزرگان موسیقی آیینی و از ارادتمندان به اهل بیت(ع) بودند. در شش سالگی و پس از درخشش در آزمون قرائت قرآن، مدیر مدرسه- مرحوم «عبدالحسین سپهرینژاد»- که از شاگردان «سید رحیم اصفهانی» بود، به خاطر استعداد درخشان و خیرهکنندهی مراتب در آواز، ردیفهای آوازی را به او تعلیم داد؛ ایشان در هشت سالگی نیز به توصیه پدر به محضر استاد «محمدرضا شمشیری» راه یافت.
استاد سید احمد مراتب از نخستین شاگردان «تاج اصفهانی» است که با جدیت، پشتکار و استعداد سرشار خود، از زبان ایشان مفتخر به لقب «دره التاج» شده است . همچنین وی، نخستین ایرانی بود که بر بام کعبه اذان گفت. ابتدا در سال 1352 در حال طواف، زمانی که پرده هجر اسماعیل باز شده بود به پشت بام کعبه رفت و در آنجا مناجات حضرت علی (ع)؛ « لک الحمد یا ذالجود و المجد و العلی» را در دستگاه سهگاه اجرا نمود. سال بعد در مکه «امام موسی صدر» که تحت تاثیر صدای مراتب قرار گرفته بود از او تقاضا کرد بر بام کعبه اذان بگوید و بدین ترتیب به عنوان نخستین ایرانی بر بام کعبه به افتخار خواندن اذان نائل شد. سید احمد، در چهارده سالگی وارد رادیو شد و با هنرمندانی همچون «حسن کسایی»، «جلیل شهناز»، «ادیب خوانساری» و.... همکاری داشت. او همچنین مدتی با ارکستر استاد «فرامرز پایور» همکاری کرد؛ ولی بعد از آن بنا به دلایلی از جمله درخواست پدرشان، ناچار به اصفهان بازگشت. این استاد آواز، برای درک هر چه بیشتر فنون و رموز و ظرائف آوازها و اشعار مذهبی از محضر اساتیدی همچون علامه جلالالدین همایی بهره برده است. از او بیش از 200 مقاله و مصاحبه و شعر بر جای مانده که عمدتا در زمینه عرفان، ادبیات، موسیقی ایرانی و آیینی و تعزیه خوانی است. همچنین تاکنون حدود 1000 ساعت آواز ضبط شده از این استاد برجسته آواز ایرانی برجای مانده است.
در بخشی از یادداشت میلاد عرفانپور مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری بر این آلبوم، میخوانیم: « آواز و موسیقی سنتی ایران، که از مهمترین میراثهای فرهنگی ماست مرهون هنرمندان وارسته و شایستهای چون استاد سید احمد مراتب است.مناجاتخوانی و مدحخوانی در آواز ایرانی ریشهی سترگ و محکمی دارد اما اگر نبود همت این هنرمندان دلباخته و خودساخته، شاید در هجوم و هیاهوی موسیقیهای کممایه به فراموشی و خاموشی درمیغلتید. اینک که شوربختانه به سبب کسالتهای عارضشده این صدای نجیب را یارای خواندن آوازی تازه نیست، مرکز موسیقی حوزه هنری افتخار دارد در این آلبوم مجموعه ای از بهترین آوازهای استاد مراتب را که طی سالهای گذشته در فضای مناجات و مدح خوانده شده، آمادهسازی و عرضه کند. امیدواریم سایه مهربان ایشان بر سر دوستداران این هنر آسمانی، گسترده و مانا باشد.»
علاقهمندان از هماکنون میتوانند برای تهیه آلبوم موسیقی «نجوای جان » به صورت نسخه اصلی به مراکز معتبر فروش محصولات فرهنگی و هنری سراسر کشور و همچنین سایت های www.beeptunes.com ، www.navaak.com ، www.ritmo.ir و مرکز پخش و نشر جوان و پخش رها مراجعه کنند.