گفتگو با رحمان نوازنی شاعر آئینی استان البرز

گفتگو با رحمان نوازنی شاعر آئینی استان البرز
گفتگو با رحمان نوازنی شاعر آئینی استان البرز در خصوص وضعیت هنرمندان در شرایط کرونایی
سه‌شنبه ۱۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۵
کد خبر :  ۱۱۰۸۵۲

لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید در چه رشته‌ای فعالیت می‌کنید؟

رحمان نوازنی و از شاعران آئینی مطرح کشور و ناقد ادبی هستم. در چندین دوره شعرخوانی در محضر مقام معظم رهبری بودم و یک بار هم به شعرخوانی نزد ایشان پرداختم. کتاب «عاشقانه های معصوم» را نوشته ام و آن را به مقام معظم رهبری تقدیم کرده ام و ایشان ضمن تعریف از عنوان کتاب و با توجه به آن، توصیه هایی را در سخنرانی خود بیان کردند.

دبیر علمی و داور بسیاری از کنگره های شعر کشوری بوده ام و در رشته ادبیات عرب و ادبیات فارسی فعالیت های بسیاری داشته ام.

چند سال است که به فعالیت های هنری مشغول هستید؟

از سال 85 فعالیت ادبی بنده آغاز شده و از همان سال تاکنون به صورت حرفه ای در حوزه شعر فعالیت دارم. سابقه فعالیت های هنری در زمینه گرافیک، تایپوگرافی، تدوین و ... را نیز دارم و حدود 15 سال است که در این حوزه فعالیت می کنم.

هفت سال است که با حوزه هنری استان البرز همکاری مداوم دارم و در طول این سال ها جلسات شعر تخصصی آئینی را در حوزه هنری برگزار می کردیم که اوایل هر هفته اما طی دو سال اخیر یک هفته در میان برگزار می شد و بنده در این جلسات به نقد ادبی و نقد اشعار حاضران می پرداختم. بسیاری از افرادی که اکنون از شاعران معروف کشوری هستند در این جلسات رشد پیدا کرده اند.

در سال گذشته چقدر با حوزه هنری همکاری داشتید؟

با وجود اینکه در سال گذشته حوزه هنری استان البرز دچار افت و خیزهایی شد اما وضعیت کار و فعالیت ما بسیار خوب بود و جلسات شعر برگزار شد و افرادی که در حوزه آزاد و نیز شعر آئینی فعالیت داشتند در این محافل حضور پیدا می‌کردند و علاوه بر نقد شعرهای آنان به آموزش نقد ادبی به آن ها نیز می پرداختم. این جلسات موجب رشد افراد می شد و آن ها را به نوشتن تشویق می کرد؛ بسیاری از آن ها موفق به سرودن اشعار خوبی شدند.

وضعیت کار شما در سال گذشته به لحاظ تعداد و تنوع چه میزان بود؟ منظورم این است چقدر به امر آموزش یا تدریس مشغول بودید و چقدر کار تولید کردید؟

اعلام میزان تولیدات در توان بنده نیست زیرا یک مرجع باید آمار تولیدات را دریافت و منتشر کند.

کرونا چه تأثیری بر روی شغل و حرفه شما در این چند ماه گذاشته است؟

ویروس کرونا تاثیر بسزایی در تمام مشاغل و بر زندگی همه اقشار جامعه گذاشت و شغل و حرفه من نیز از این موضوع مستثنی نبود زیرا گذران بخش عمده ای از زندگی بنده از طریق درآمد حاصل از تدریس ادبی، شعر و نقد ادبی صورت می گیرد.

تعطیلی جلسات شعر تاثیر زیادی بر حرفه ما گذاشت. معمولا اوایل هر سال جلسات شعر در حوزه هنری استان آغاز می شد اما امسال پس از گذشت سه ماه از آغاز سال جدید هنوز جلسه ای برگزار نشده و همین موضوع موجب از هم گسیختگی هنرمندان این حرفه شده است.

فکر می کنید این شرایط تا کی ادامه خواهد داشت؟ چه تصوری از سال 99 در حیطه کارتان دارید؟

فکر میکنم مدت زمان تداوم این شرایط بستگی به خودمان و مدیریت ارگان های مربوطه دارد. این ارگان ها می توانند یکسری از پروتکل های بهداشتی را برای خود تعریف کرده و با رعایت آن ها برای برگزاری جلسات همت کنند؛ در صورت عدم برگزاری قطعا به جامعه مخاطب ارگان های فرهنگی آسیب وارد می شود.

هنوز تصوری از سال 99 در حیطه فعالیتم ندارم. حوزه هنری استان البرز نیز هنوز صحبتی انجام نداده است تا ما نیز مطلع شویم که انجام چه اقدامات و فعالیت هایی را در دستورکار قرار داده است.

فکر می کنید چند نفر در این استان شرایط زندگی و کارشان نظیر شماست؟

افرادی که فعالیت آن ها وابسته به برگزاری تجمعات بوده قطعا در شرایط کنونی در کار خود لطمه خورده اند. افرادی نیز هستند که از قبل تمکن مالی داشته اند و در این شرایط آسیب زیادی به آن ها وارد نشده است.

اگر این شرایط مثلا تا یکسال دیگر ادامه پیدا کند شما چه تمهیدی برای کار و حرفه خودتان اندیشیدید؟ آیا اصلا به این موضوع فکر کردید؟

حوزه هنری به عنوان یک ارگان مرجع و کارگزار باید تمهیداتی را برای برگزاری جلسات شعر اتخاذ کند و افراد با رعایت پروتکل های بهداشتی حضور پیدا کرده و مباحث آموزشی را دنبال کنند. در صورت عدم تحقق این امر و تداوم شرایط کنونی، بنده با انجام برنامه ریزی به کارهای شخصی خود خواهم پرداخت.

اگر مجبور شوید فرم و شیوه کارتان را تغییر دهید به نظرتان چه اقداماتی می توان انجام داد؟ مشکلات و موانع کار شما در این شرایط چیست؟

فکر می کنم محیط های آموزشی مانند Sky Room محیط های خوبی باشند تا با اقدام و پشتیبانی حوزه هنری استان البرز هنرمندان برای تداوم فعالیت ها و آموزش های خود ساماندهی شوند و برای برگزاری جلسات از چنین محیط هایی استفاده شود.

کرونا به جز تهدید سلامتی برخی افراد، آیا برای حرفه و شغل شما فرصت هایی را هم خلق کرده است یا خیر؟

هنر هر انسانی تبدیل کردن تهدیدها به فرصت هاست. فکر نمی کنم این شرایط برای مشاغل فرصتی ایجاد کرده باشد زیرا تقریبا همه آن ها تحت الشعاع قرار گرفته اند اما برای علاقه مندی های فردی، اهداف و هنر شخصی هر فرد فرصت هایی ایجاد شده است که بنده هم از این موضوع مستثنی نبودم و در این شرایط به نوشتن شعر و جمع آوری کتاب و ... مشغول بوده ام.

فکر می کنید یا انتظار دارید حوزه هنری چه کمکی به شما داشته باشد؟

حوزه هنری باید به عنوان یک ارگان متولی شرایط و هنرمندان را برای برگزاری جلسات و برنامه ها با رعایت پروتکل های بهداشتی ساماندهی کند تا افرادی که در طی چند سال هزینه های بسیار صرف کرده و زحمات زیادی را در حوزه فعالیت خود متحمل شده اند از هم گسیخته نشوند حتی اگر جلسات به صورت مجازی برگزار شود.

اوایل شیوع ویروس کرونا، بنده در صفحه شخصی اینستاگرام خود شب شعر مجازی با عنوان لایو شعر فیروزه را راه اندازی کردم که حدود 20 لایو پخش شد و افراد زیادی از سراسر کشور در آن ها حضور داشتند. این لایو جزو معدود لایوهای خوب و مطرح کشور شناخته شد.

من به دلیل صرف هزینه، خرید بسته های اینترنتی و صرف وقت بیشتر، توانایی برگزاری بیش از این تعداد جلسه را به صورت زنده از صفحه اینستاگرامی خود نداشتم اما انتظار داشتم حوزه هنری گامی در این راستا بردارد.

پیشنهاد می کنم در صورت عدم تمایل به استفاده از محیط های آموزشی مانند Sky Room از شاعران مطرحی که برای شعرخوانی جامعه مخاطب دارند برای برگزاری لایوهای شعرخوانی استفاده شود و همه آن ها رویکرد و اهداف واحد داشته باشند و حوزه هنری نیز از این امر حمایت کند.

آیا زیرساخت های لازم برای مواردی که می‌فرمایید، وجود دارد؟ اسناد بالادستی، قوانین، سیاست ها، امکانات و ... حوزه هنری آیا پاسخگوی شرایط فعلی جامعه است؟

بله صد در صد. با توجه به پروتکل های بهداشتی مطرح شده و این موضوع که بحث آموزش حوزه هنری آموزش انبوه نیست، این دستگاه به راحتی می تواند بستر و شرایط را برای برگزاری جلسات با رعایت پروتکل های بهداشتی فراهم کند و در صورت عدم موفقیت در انجام این امر، اهداف تعیین شده در محیط مجازی دنبال شود.

ارسال نظر

پربازدید ها

صفحه خبر - عکس مطالب بیشتر

صفحه خبر - تماشاخانه مطالب بیشتر