به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از تسنیم، علی وزیریان؛ هنرمند نقاش و طراح گرافیک، درباره علت انتخاب طرحی از مسجد بیتالمقدس برای خلق تابلوی نقاشیاش در آیین «بر آستان قدس» گفت: وقتی هنرمند در فضایی مثل حرم مطهر امام رضا(ع) قرار میگیرد، معادلات ذهنی و ایدههایش تغییر میکند؛ اتفاقی که تقریباً برای اکثر طراحان و هنرمندانی که به حرم امام رضا(ع) آمدهاند و در این برنامه شرکت کردهاند، افتاد نیز مشابه است.
وی افزود: طرح و اسکیسی که قبل از روز قدس روی کارم زدم، در ادامه کاملاً تغییر کرد؛ چراکه حال و هوای فضایی که در آن قرار داشتیم، بر روند کارمان بسیار موثر بود؛ یعنی اگر این ورکشاپها در آتلیه برگزار میشد، در مقایسه با چنین مکانی نتیجه کار بهکلی متفاوت بود؛ اگر موضوع کار مذهبی و معنوی باشد، خروجی آن نیز حس و حال دیگری خواهد داشت.
این هنرمند درباره تاثیر فعالیتهای هنری در رساندن پیامهایی مانند پیام روز قدس، بیان کرد: ما بارها شنیدهایم که درباره شب قدر میگویند شبی است که باید آن را زنده نگه داشت؛ یعنی اصل اول برای شب قدر این است که بیدار باشیم و اعمالی نظیر ذکر گفتن و خواندن ادعیه در مرحله بعد قرار دارد؛ در مورد روز قدس هم همین است. اهمیت این روز برای ما که در حرم مطهر امام رضا(ع) آن را سپری کردیم، این است که در درجه اول، آن را زنده نگه داریم. حال در مورد شب قدر، بعد از احیا و شبزندهداری، به اذکار و ادعیه میرسیم و در مورد روز قدس نیز به خلق آثار هنری رسیدیم.
وی تصریح کرد: نیاز بود هریک از ما درک کنیم که چقدر میتوان به این اصل نزدیک شد و این زنده نگه داشتن و پاسداشت را به بهترین نحو به سرانجام رساند؛ همه ما سعی کردیم همین هدف را دنبال کنیم؛ احیا و توجه به شعاری که حضرت امام خمینی(ره) برای این روز بیان کردهاند اهمیت داشت؛ اینکه اصل نخست، حضورمان برای خلق هنر برای پاسداشت مبارزات مردم مظلوم فلسطین باشد.
گفتنی است، آیین «بر آستان قدس» همزمان با روز جهانی قدس با حضور جمعی از هنرمندان رشتههای مختلف عرصه هنرهای تجسمی و خلق آثار هنری توسط آنها در صحن قدس حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار شد.