به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از ایسنا، پروفسور مائیس نظرلی جانگیراوغلو؛ دکترای نقد هنر، پژوهشگر ارشد پژوهشگاه فرهنگهای شرقی دانشگاه دولتی علوم انسانی روسیه و متخصص مینیاتور عصر صفوی بود که بیش از ۳۰ اثر از خود به جای گذاشته است.
از جمله مقالات او میتوان به «مسئله تفسیر روش خلاق نقاشان صفوی»، «مسئله بازسازی مجتمع چهلستون اصفهان»، «زمینه تاریخی تصویرسازی ادبی»، «مشکلات تفسیر آثار فرهنگی شرق»، «کیهان شناسی و آفرینش در نقاشی صفوی قرن شانزدهم»، «سعادت نامرئی: مینیاتور و رواندرمانی مسلمان»، «روح سلطنتی در نقاشی صفوی»، «زیباییشناسی هستی و زیباییشناسی متن در فرهنگهای خاورمیانه»، «عصمت؛ صفویان در مینیاتور تبریز قرن شانزدهم» و « هدف کاربردی کتاب مینیاتور دربار تبریز در قرن شانزدهم» اشاره کرد.
کتاب جهان دوگانه مینیاتور ایرانی: تفسیر کاربردی نقاشی دوره صفویه، به ترجمه عباسعلی عزتی حاصل پژوهشهای این نویسنده در هنر ایرانی است که انتشارات فرهنگستان هنر آن را در سال ۱۳۹۱ منتشر کرده است.
سخنران این بزرگداشت، دکتر حنیف رحیمی، عضو هیات علمی دانشکده هنر دانشگاه یزد، دارای دکترای تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر اسلامی و متخصص تاریخنگاری هنر نقاشی ایران است.
بنا بر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، این سخنرانی که همزمان به زبان روسی نیز ترجمه میشود، روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ ساعت۱۹:۳۰ تا ۲۱ در محیط Adobe connect برگزار خواهد شد. علاقمندان برای ورود به این جلسه میتوانند پنج دقیقه پیش از شروع سخنرانی به لینک زیر مراجعه کنند: