شجاعی‌طباطبایی: ملاحت و طنز در کارتون پیام را ماندگار می‌کند

شجاعی‌طباطبایی: ملاحت و طنز در کارتون پیام را ماندگار می‌کند
هنرمند کاریکاتوریست عرصه هنرهای تجسمی، هنر کارتون را زبانی جهانی عنوان کرد که برای عموم قابل فهم است و می‌تواند با چاشنی طنز پیام و اطلاعات را همراه با ملاحت عنوان کند تا تاثیر آن در ذهن مخاطب ماندگار شود.
سه‌شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۹
کد خبر :  ۱۰۹۰۲۰

به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از ایرنا، مسعود شجاعی طباطبایی دبیر مسابقه بین‌المللی «ما کرونا را شکست می‌دهیم» از داوری این رویداد در هفته آینده خبر داد و گفت: با توجه به حجم زیاد آثار ارسالی احتمالاً بیش از دو روز نیاز است این آثار توسط داوران ایرانی ارزیابی شود و در نهایت آثار انتخاب شده که با دست باز ارزیابی می‌شود برای داوران خارجی ارسال خواهد شد تا در نهایت افراد برگزیده انتخاب شوند.

وی افزود: داوری آثار توسط یک تیم داوری متشکل از هنرمندان ایرانی و خارجی خواهد بود. بهرام عظیمی، محمدحسین نیرومند و مسعود شجاعی طباطبایی داوران ایرانی هنرمندان هنرهای تجسمی و سلمان مهذبیه نماینده دانشگاه علوم پزشکی  به عنوان کارشناس علمی این آثار را ارزیابی خواهند کرد.

 

 

وی اعلام اسامی داوارن خارجی را به روزهای آینده موکول کرد و افزود: بسیاری از کارتونیست‌های مطرح جهان از این رویداد استقبال کردند و برای رسیدن به ۲ نفر از بین این افراد درحال رایزنی هستیم.

دبیر مسابقه بین‌المللی ما کرونا را شکست می‌دهیم ادامه داد: در نظر داریم ۵۰ اثر را به عنوان فینالیست معرفی کنیم که آثار آن‌ها به دو روش چاپ بر روی کاغذ و pdf ارائه خواهد شد تا قادر باشیم آثار منتخب را برای تمامی شرکت‌کننده‌های این رویداد ارسال کنیم.

این هنرمند پیشکسوت از برگزاری مراسم آنلاین این رویداد خبر داد و گفت: با توجه به تمهیدات جلوگیری از شیوع بیماری کرونا امکان برگزاری این مراسم به صورت حضوری وجود ندارد و به دنبال این هستیم تا با مجموعه‌هایی که ظرفیت سرورهای آنها  نیاز ما را برطرف می‌کند مذاکره کنیم تا این رویداد  به صورت زنده برای تمامی مردم جهان پخش شود.

وی از راه‌اندازی سایت این جشنواره در روزهای آتی خبر داد و اظهار کرد: تمامی اخبار شامل گزارش‌های تصویری و مصاحبه‌ها با هنرمندان ایرانی و خارجی به زودی در این سایت قابل دسترس خواهد بود.

وی به به وابستگی برخی از آثار به اخبار روز اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه برخی از این آثار مرتبط با اخبار روز ایران و جهان است تصمیم بر آن شد که ۲۱۸۸ از آثار را در سایت ایران کارتون به نمایش بگذاریم که مورد توجه بسیاری از هنرمندان و مراکز فرهنگی و هنری جهان قرار گرفت که در مدت ۲۸ روز بیش از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار بار دیده شده‌ است.

 

 

 

وی در مورد تاثیر کیفی آثار راه یافته به این رویداد افزود: این آثار می‌توانند در حال حاضر در جامعه اثرگذار باشند و این فرصت را جشنواره جهانی مبارزه با کرونا برای تمامی مطبوعات و نهادهای دیگر قرار داده است تا با ذکر نام هنرمند و این رویداد جهانی، آثار را به صورت رایگان برای مردم به نمایش درآورند و حتی امکان قرار دادن آثار با سایز بزرگتر را نیز برای آنها فراهم کردیم تا درصورت تماس با سایت ایران کارتون در اختیارشان قرار دهیم.

 

 

 

شجاعی طباطبایی آثار مرتبط با کرونا را در چهار دسته تشریح کرد؛ بخش اول آثاری است با موضوع شکست کرونا که تلاش دارد به جامعه در این ایام روحیه دهد و با ترسیم فضای قبل و بعد از این بیماری امید جامعه را افزایش دهد.

 

 

بخش دوم به توصیه‌های بهداشتی اشاره دارد و تلاش می‌کند تا با آگاهی‌رسانی به مردم را دعوت به خانه ماندن رعایت نکات بهداشتی کند.

 

 

بخش سوم به مباحث سیاسی اشاره دارد و سیاستمدارانی همچون دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را نشان می‌دهد که با این بیماری رفتاری غیرمعمول داشتند.

 

 

بخش چهارم تقدیر از فعالان مبارزه با کرونا همچون کادر درمان است که در تمامی جهان نگاه ویژه‌ای با القاب قهرمان، قدیس فرشته و شهید برای آنها انتخاب کردند.

این کارتونیست بر ویژه بودن این رویداد تاکید کرد و گفت: به قطعیت می‌توان مدعی شد که این حرکت بین‌المللی در این روزها برای اولین بار باعث هم‌افزایی بین سازمان‌ها و نهادهای مختلف کشور شده است.

 

 

وی از استقبال کودکان در این رویداد خبر داد و گفت: به دنبال این هستیم که فراخوانی برای کودکان منتشر کنیم تا آثار نقاشی‌های طنز خود را برای ما ارسال کنند تا در این رویداد آنها نیز سهمی داشته باشند.

پس از ۴۰ روز از اعلام فراخوان مسابقه بین المللی «ما کرونا را شکست می‌دهیم»  که با دبیری سید مسعود شجاعی طباطبایی برگزار شد.

مسعود شجاعی طباطبایی در پایان افزود: هنرمندان کاریکاتوریست ۸۸ کشور در این مسابقه شرکت کردند که ایران با ۴۳۶ هنرمند، ترکیه با ۸۲ هنرمند، چین با ۷۲ هنرمند، هند با ۷۵ هنرمند، اندونزی با ۷۰ هنرمند، برزیل با ۴۸ هنرمند، روسیه با ۳۰ هنرمند، صربستان با ۲۶ هنرمند و اوکراین با ۲۵ هنرمند در این رویداد حضور دارند.

مسابقه بین‌المللی «ما کرونا را شکست می‌دهیم» به همت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با همکاری نهادهای مختلفی مانند اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، بنیاد فرهنگی روایت فتح و مجموعه‌های دیگر برگزار شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر