به گزارش روابط عمومی مرکز تجسمی حوزه هنری به نقل از تسنیم، غلامرضا مشعشعی استاد پیشکسوت رشته خوشنویسی ضمن انتقاد از کتاب «الفقیر غلامرضا» که شامل مجموعه آثار خوشنویسی میرزا غلامرضا اصفهانی است، برخی قطعات خوشنویسی مندرج در این کتاب را مشکوک، غیراصیل و بیربط دانست.
وی با اشاره به تاریخچه تدوین این کتاب، گفت: مرحوم دکتر مظفر بختیار حدوداً از 35 سال پیش تصمیم گرفت کتابی را درباره میرزا غلامرضای اصفهانی؛ خوشنویس بزرگ دوره قاجاری به رشته تحریر درآورد؛ من نیز برای این منظور با دکتر بختیار همکاری میکردم؛ چراکه رشته زندهیاد بختیار تاریخ و ادبیات بود و من به عنوان کسی که بیش از 50 سال در انجمن خوشنویسان ایران و... فعالیت داشتم، به عنوان همکار وی مسئولیت داشتم تا آثار خوشنویسیای که قرار است در این کتاب گردآوری شود را به اتفاق سایر دوستان صاحب نظر به درستی کارشناسی کنیم.
وی بیان کرد: مرحوم مظفر هیچگاه خود را کارشناس آثار میرزا غلامرضا نمیدانست؛ او همواره میگفت من از نوادگان قاجارم؛ به همین خاطر دوست دارم در راستای ادای دِین به فرهنگ و هنر آن دوره کاری بکنم.
مشعشعی ادامه داد: ما چشم انتظار چاپ این کتاب به عنوان کتابی مرجع بودیم اما به دلیل تعلل ناشر، کتاب در موعد مقرر چاپ نشد؛ در ادامه کتابسرای نیک (انتشارات جیحون سابق) حدوداً یک ماه و نیم پیش در مراسمی از این کتاب رونمایی کرد؛ من از حضور در مراسم رونمایی امتناع کردم و وقتی شب برگزاری مراسم، کتاب به دستم رسید، متوجه شدم از 350 قطعه خوشنویسی که در این کتاب گردآوری شده است، قریب به 50 قطعه ساختگی، غیرمعمول و بیربط با محتوای کتاب است؛ بنابراین کتاب «الفقیر غلامرضا» دیگر نمیتواند یک کتاب «مرجع» در رشته خوشنویسی باشد.
این استاد خوشنویسی عنوان کرد: آنچه باعث بروز چنین اشتباه فاحشی شده این است که پس از درگذشت دکتر بختیار، کارشناسان خبره در مراحل پایانی تدوین کتاب بر روند کار نظارت نداشتهاند و در حال حاضر کتاب با چنین اشکال بزرگی دست به گریبان است.
وی با انتقاد از قیمت بالای عرضه کتاب کتاب مذکور در بازار نشر گفت: در حال حاضر این کتاب وارد بازار شده است و به جای آنکه به قیمت 600 یا 700 هزار تومان عرضه شود، با قیمت گزاف 2 میلیون تومان به فروش میرسد!
مشعشعی یادآور شد: من نارسایی و مشکلات موجود در کتاب مذکور را با استادان خوشنویسی مطرح و درباره آن تبادل نظر کردیم؛ در ادامه با همراهی تعدادی از اساتید نامدار و کارشناسان خبره عرصه خوشنویسی ازجمله: استاد افجهای، استاد خروش، استاد شهبازی، استاد جواهرپور و...نقدی با این مضمون که کتاب مذکور مرجع و معتبر نیست؛ نوشته و آن را امضاء کردیم.
این هنرمند خوشنویس در پایان یادآور شد: ما معتقدیم که باید غلطنامهای برای کتاب «الفقیر غلامرضا» نوشته شود؛ چراکه در غیر اینصورت کتاب فعلی میتواند باعث هرزه مشقیهای ضعیف و بیعیار و همچنین بروز اشتباهات جدی نظیر غلط آموزی در مکتب غلامرضا و خطاهای فاحش دیگری در عرصه تحقیقات و استنادات پژوهشی آتی رشته خوشنویسی شود.