زارعی درگذشت نقال حنجره ارغوانی را تسلیت گفت؛

مرشد سعیدی گنجینه‌ای از فرهنگ علوی ایرانی بود

مرشد سعیدی گنجینه‌ای از فرهنگ علوی ایرانی بود
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در بخشی از پیام خود به مناسبت درگذشت مرشد سعیدی آورده است: مرشد سعیدی از یک مرشد واعظ فراتر و گنجینه‌ای از فرهنگ علوی ایرانی، که هم خوب اسلام و اهل‌بیت را می‌شناخت و هم تسلط بر فرهنگ و ادب و ادبیات پارسی داشت، بود.
شنبه ۰۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۲
کد خبر :  ۱۰۳۷۹۶

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری، کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در پیامی درگذشت مرشد سید مصطفی سعیدی را به جامعه هنر روایتگری هنرهای نمایشی کشور، و خانواده زنده‌یاد مرشد سعیدی تسلیت گفت. متن این پیام چنین است:

«عرض تسلیت دارم به عرصه فرهنگ و هنر کشور و تمام هنرمندان نقال، پرده‌خوان، شاهنامه‌خوان و هنر روایتگری ایران‌زمین.

استاد، مرشد، مداح، حافظ قرآن، منقبت‌خوان اهل‌بیت و... استاد سید مصطفی سعیدی هنرمندی متقی و بی‌بدیل درهنرهای نمایشی کشور بود که دیگرهیچ‌وقت هنرنمایش این سرزمین به خود نخواهد دید. هنرمندی که قبل از هرچیزتقوا پیشه می‌کرد و غیر خدا هیچ چیز در نظر نمی‌گرفت. او نه عاشق شهرت و نه جاه و مقام درهنر بود. او خدایی بود و نیتی غیرخدایی در هنر نداشت. اولیایی بود و فقط برای اولیا خدا و دین خدا می‌خواند. بنده‌ای متواضع و خاشع هم در برابرخدا و اولیاء‌اش و هم در برابر بندگان خدا بود.

در این چند سالی که افتخارخادمی ایشان را در مرکزهنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی داشتم چیزی جزء سیر و سلوک الهی در ایشان ندیدم. انسانی محجوب و خاضع که هر قت با وی هم کلام می‌شدم به من افزوده می‌شد. استاد سعیدی وقتی لب به سخن می‌گشود، دُر، از دهانش می‌بارید و انسان تشنه را سیراب می‌کرد. از کلام حق و پند و اندرز، به واقع ایشان از یک مرشد واعظ فراتر بود. او گنجینه‌ای بود از فرهنگ علوی ایرانی، که هم خوب اسلام و اهل‌بیت را می‌شناخت و هم تسلط بر فرهنگ و ادب و ادبیات پارسی، که آن هم چیزی جز عرفان الهی نیست داشت. خدا می‌داند که اصلا غلو نمی‌کنم و کسانیکه این انسان و هنرمند سترگ را می‌شناسند قطعا برعرایض بنده نسبت به ایشان صحه می‌گذارند.

مرشد سید مصطفی سعیدی قبل از هر چیز خود را، وامدار سیره جدش می‌دانست و هنر نقالی و پرده‌خوانی را در راه تبلیغ دین که همان مکارم الاخلاق است بکار می‌برد، که هنرنمایش هم چیزی جز این نیست. او استاد اخلاق بود و در مکتب هنر نمایش و شاهنامه‌خوانی درس اخلاق را تدریس می‌کرد و می‌آموخت آنچه را که مورد رضای خدا در آن بود. با آن همه سواد و دانش و حلم همیشه سر به زیر بود و تشنه تلمذ، و این بود که او را، استاد، معلم اخلاق، مرشد، پیر، سخندان، خطیب توانمند، مداح اهل‌بیت، استاد ادبیات و فرهنگ پارسی، کرده بود و این همه نشان از خداجویی او بود.

ایشان عمر پر برکت خود را صرف جستجوی یافتن اسوه‌های الهی چون امیرالمومنین و اولادش کرد تا باشد که در رهرو آن بزرگواران قرار گیرد، که سر آخر چنین شد و در زندگی راهی رفت که اجدادش رفته بودند. یادش گرامی و رهروش در هنرنقالی و پرده‌خوانی و شاهنامه‌خوانی کشور توسط شاگردان خلفش مستدام باد.

یک بار دیگر این ضایعه عظیم را به جامعه هنر روایتگری هنرهای نمایشی کشور، و خانواده شریف و بزرگ استاد سید مصطفی سعیدی تسلیت و تعزیت عرض می‌کنم.»

مراسم تشیع و تدفین این استاد نقالی امروز شنبه سوم بهمن‌ماه، ساعت ۱۴:۳۰ در قطعه هنرمندان آرامستان دارالسلام بروجرد برپا می‌شود.

گفتنی است، کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و جمعی از مسئولان و هنرمندان تئاتر، در پی بستری شدن مرشد سعیدی در بیمارستان دی تهران در مرداد‌‌ ماه سال جاری از مرشد سیدمصطفی سعیدی، پیش‌کسوت نقالی و پرده‌خوانی عیادت کردند.

یادآور می‌شود، مرشد سعیدی از جمله پیش‌کسوتان هنر نقالی و پرده‌خوانی است که در جریان برگزاری جشنواره پرده‌خوانان و نقالان علوی به اجرای آثار فاخر در قالب این هنر پرداخته و در دومین دوره این جشنواره نیز به پاس سال‌ها تلاش و مجاهدت وی در پاسداشت و اعتلای هنر نقالی و پرده‌خوانی به ویژه در زمینه قصص و روایات قرآنی و دینی از او تجلیل به عمل آمد.

ارسال نظر

پربازدید ها

صفحه خبر - عکس مطالب بیشتر

صفحه خبر - تماشاخانه مطالب بیشتر